Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Suriyelilerin Ekmek Mücadelesi
Kent merkezinde bulunan İmam Bakır Mahallesi ŞUTİM yanında günübirlik iş peşinde koşan Suriyelilerin buluşma noktası oldu. Günlük işlerde çalışmak isteyen işçiler erken saatlerde amele pazarlarda yerini alıyor.
Suriyeli işçiler ŞUTİM'de oluşturdukları işçi pazarı ile iş arıyorlar. Genellikle inşaat, ev taşıma, çöp dökme ve enkaz taşıma olmak üzere her işi yapan Suriyeliler her gün iş çıkmamasından yakındılar.
Ülkelerinde yaşanan iç savaşın ardından Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeliler geçimlerini sağlamak adına çeşitli işlerde çalışıyor. İş imkanı bulamayanlar ise ŞUTİM yanındaki kaldırımda işverenlerin gelmesini bekliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgeye gelen Suriyeli beden işçileri sıcağa aldırış etmeden akşama kadar ekmek parası için bekliyor. Beden işçisine ihtiyaç duyan firmalar araçlarla yanaşarak lazım olan işçi sayısı kadar eleman alıyor. Suriyeli işçiler bazen iş bulup evine ekmek parası götürürken, bazı günler ise eli boş dönüyor.
Vücutlarının yapabileceği iş kapasitesini zorlayarak, alın teri ile evlerine ekmek götürebilmenin telaşına düşen yüzlerce işçi, sabahın erken saatlerinde daha gün ağarmadan evlerinden ayrılıyor. Kendilerini çalıştırmak için gelecek birilerini umut dolu gözlerle bekleyen işçiler, çoğu zaman umduklarını bulamadan evlerine dönmek zorunda kalıyor.
Ameleye ihtiyacı olan buraya gelip, işçilerle sıkı bir pazarlığa oturuyor. Taraflar arasında anlaşma sağlandığında ise amele, kendisini almaya gelen işverenin aracına binip, çalışacağı yere gidiyor. Sabahtan akşama kadar çalışan amelelerin günlük yevmiyesi ise 30 ile 50 TL arasında değişiyor.
Yaklaşık 7 yıldır süren iç savaşın Suriye'yi hayalet gibi bir ülkeye çevirdiğine dikkati çeken Ahmed, "Birçok devlet, kriz başladığından bu yana 'biz sizin yanındayız' dediler ama söyledikleri hepsi yalan çıktı ama Türkiye ve Türk halkı bize hep yardım eden oldu. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. O, çok iyi bir insan, Eyyübiye'de kira ile ev tuttuk ben ve kardeşim buraya gelip gündelik işlerde çalışıyoruz, bazen iş oluyor bazen de iş olmuyor " diye konuştu.-

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49