Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Suriyelilerin çadır hayatı devam ediyor
Ülkelerinde kaçarak, sığındıkların Şanlıurfa’da kendi imkanlarıyla barınan Suriyelilerin zorlu yaşamı devam ediyor.
 
Yaklaşık üç yıl önce Suriye’de başlayan iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan mültecilerin bir kısmı devlet eliyle çadır kente yerleştirilirken, bir kısmı da çadır kentlerde kalmayarak, kendi imkanlarıyla kentin çeşitli yerlerinde kurdukları çadırlarda yaşıyor. Zabıta ve polis ekiplerinin sürekli denetim yapması sonucu, çadırlar yıkılıp, Suriyeliler çadır kente gönderilse de kent merkezinde hala çadırlarda yaşayan Suriyeliler var. Çadır kentlerdeki şartlardan memnun olmadıkları için kaçtıklarını belirten Suriyeliler, kurdukları çadırlarda yaşarken, zorlu bir yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Çadır kentlerdeki yaşamın kendilerini tatmin etmediğini ve bazı şartların kendilerini rahatsız ettiği gerekçesiyle kaçtıklarını söyleyen Suriyeliler, kent merkezinde buldukları gündelik işlerde çalışarak, geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Çadır kentte çok pis işlerin de döndüğünü kaydeden Suriyeliler, olaylardan kaçarak, kendi imkanlarınca barınmak istediklerini söyledi. Kentin çeşitli noktalarında kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeliler, kendi ülkelerinde memur olanların burada hamallık veya daha zor işlerde çalıştığını belirtti. Suriye’de eczanesi olduğunu söyleyen bir Suriyeli, burada oduncu pazarında odun taşıdığını söyleyerek, “kendi ülkemizde mutlu bir hayatımız vardı. Kendi eczanemi işletiyordum ama evimiz iş yerimiz yıkılınca buraya kaçmak zorunda kaldık. Şimdi sefil bir hayat yaşıyoruz. Çocuklarıma bakabilmek için oduncu pazarında çalışmaya başladım. Bazen iş olmuyor, çalışmıyoruz, bazen de ufak tefek işler çıkıyor, ekmek paramızı kazanıyoruz. Savaş bitsin de kendi ülkemize dönelim istiyoruz. Burada gerçekten çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Okul çağındaki çocukların da mağdur olduğu bu durum karşısında çocuklar geleceklerinden endişe ettiklerini söyledi. Genel anlamda mağdur olduklarını söyleyen çocuklar, okula gidemedikleri için gelecek endişesi yaşadıklarını söyledi. Çadır kentlerden kaçmalarının birçok nedeninin olduğunu belirten Suriyeliler, en önemli nedenin pis işlerden kaynaklandığını söyledi. Yemek paylaşım noktasında da sorunlar yaşandığını belirten bir Suriyeli, “çadır kent bizim açımızdan her açıdan sorundu çünkü, yemek problemleri yaşanıyor. Çok pis işler dönüyor, ailemi bu tür sorunlardan uzak tutmak için çadır kentten kaçtık, şimdi kurduğumuz çadırda yaşıyoruz. En azından kafamız rahat, kimsenin sorunlarıyla ilgilenmiyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49