Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Suriye’lilere Türkçe Kursu
Harran üniversitesi Rektörlüğü yaptığı proje ile bir ilke imza atarak koşu Suriye’deki iç karışıklık nedeniyle ülkemize göç eden mülteciler için Türkçe dil kursu açtı.
 
Harran   Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce ''Türkçe Öğreniyorum'' adıyla açılan kurs ilgi yoğun oldu.
Üniversite'nin Yenişehir Yerleşkesi'nde açılan kursa ülkelerinde üniversite eğitimlerine devam eden ve tamamlayan ile çeşitli yaş gruplarından 120 kadın ve erkek Suriyeli katılıyor.
Derslerin devam ettiği sınıfları gezen HRÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Mutlu daha sonra hazırlanan kitapları öğrencilere verdi.
Üniversitede Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu yaptığı açıklamada, sığınmacılara günlük hayatta kolaylık sağlaması için Türkçe öğretmek için bu kursları açtıklarını belirtti.
Kursların ülkelerinde üniversite eğitimlerini yarıda bırakanlar için fırsat olduğunu ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:
''Burada üniversiteyi tamamlamış ya da öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalan Suriyeli misafirlerimiz var. Üniversite öğrenimine devam eden Suriyeliler kurslarda Türkçe öğrendikten sonra başta üniversitemiz olmak üzere tüm üniversitelerde özel olarak aynı bölümde ders alabilecek YÖK'ten öyle bir izin çıktı.
 Böyle bir uygulamayı üniversitemizde başlatmış olmaktan son derece mutluyuz İnşallah Suriye'de biran an önce barış sağlanır ve misafirlerimiz evlerine dönerler.''
Üniversite Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr Nuri Güler’in yönettiği kurslarda ilk ders başladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49