Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Spotçular işsizlikle mücadele ediyor
Esnaf,“Sezon başında iş yapamadık ki, şimdi iş yapalım. Sürekli işsizlikle boğuşuyoruz” dedi.
 
Şanlıurfa’da ikinci el eşya pazarı olarak bilinen spot pazarında esnaflar işsizlikten yakındıklarını söyledi. Normal olarak, kış aylarının başında işlerinin açıldığını söyleyen esnaflar, bu yıl kış aylarının başında bile iş yapamadıklarını söyleyerek, işsizlikle boğuştuklarını kaydetti. Eğitim sezonunun başlamasıyla birlikte öğrenci ve öğretmenlerin eşya alması dolayısıyla işlerinin açıldığını kaydeden esnaflar, bu yıl çoğu öğrencinin ev kiralamadığını, dolayısıyla eşya satışının da gerçekleşmediğini söyledi. Şanlıurfa’nın tek ve en önemli spot pazarında işler iyi olmazken, esnaflar da çaresiz kaldığını ve çoğu kişi de bu işi bırakmayı düşünüyor. Eşya satışlarının olmamasını ev kiralarının pahalı olmasına bağlayan esnaflar, “kira fiyatları yüksek olunca öğrenciler yurtlarda kalmayı tercih etti. Bu yüzden bizim de satışlarımız olmadı. Şimdi neredeyse okul bitecek ama doğru düzgün satış yapamadık. Her yıl, okul sezonunda sürekli satış yapardık, işlerimiz açılırdı ama bu sene kira fiyatları yüksek olunca öğrenciler ev tutmadı ve dolayısıyla eşya satışı da olmadı. Biz burada sadece ikinci el eşya satmıyoruz ama sıfır eşyalarda fazla bir karımız olmuyor. Sıfır eşyaların satışı oluyor ama onun da bize fazla bir getirisi yok” ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan yavaş yavaş başlayan işçi göçüyle birlikte işsizliğin daha da artacağını kaydeden esnaflar, kent nüfusunun azalmasıyla birlikte işlerinin daha da aksayacağını belirtti. Yaz aylarında çoğu zaman dükkanı kapattıklarını söyleyen bir esnaf, “yaz ayları gelmeden işlerimiz durgunlaşıyor ancak, yaz aylarında hiç iş yapamıyoruz. Yaz aylarında nüfusun çoğunluğu il dışına tarım işinde çalışmaya gidiyor, öğrenci ve memurlar gidiyor, böyle olunca da çoğu zaman dükkanları açmıyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49