Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

“Şehir merkezindeki baz istasyonları kaldırılsın”
Yaşam noktasına yakın yerlerde kurulan baz istasyonları, radyasyon yaydığı gerekçesiyle vatandaşların tepkisini çekiyor.
Kent merkezi, ilçe ve köylerde yaşam yerlerine yakın mesafede baz istasyonu kuran GSM operatörleri, vatandaşlar tarafından tepki topluyor. Yaşam merkezine yakın bölgelerde kurulan baz istasyonlarının kaldırılması için her gün farklı bir yerde protesto olayları gerçekleşirken, Viranşehir ilçesinde cami ve okul arasında yer alan baz istasyonu tehlikeyi daha da büyütüyor. Tekke camii ile Viranşehir Kız Meslek Lisesi ve Anadolu liseleri arasında yer alan bir GSM şirketine ait baz istasyonu, vatandaşların tepkine neden oluyor. Baz istasyonunun taşınmasını isteyen vatandaşlar, baz istasyonlarının yaşam yerlerinden uzakta kurulmasını istiyor. Baz istasyonlarının artmasıyla birlikte hastalıkların da arttığını söyleyen vatandaşlar, “baz istasyonlarının olduğu her yerde mutlaka bir hastalık var. Burada yaşayan ailelerin en az bir çocuğu bu nedenle hastalanmıştır. Bu nedenle baz istasyonlarının ilçe dışına taşınmasını istiyoruz. Yaydığı radyasyon nedeniyle tam bir hastalık kaynağı oluşturuyor. GSM şirketlerinin bu anlamda duyarlı davranarak, baz istasyonlarını şehir merkezinden uzaklaştırmasını bekliyoruz” dedi.
GSM şirketlerinin baz istasyonları kurmak için arsa sahipleriyle anlaşıp yer aldığını belirten Murat Durdu adındaki vatandaş, “baz istasyonlarının kurulmaması için birlikte hareket edilmeli, bu şirketler gelip arsa arıyorlar. Parayı gören arsa sahipleri, insan hayatını düşünmeden hemen arsayı satıyor. Memleket olarak hep birlikte hareket etmeliyiz ki bu tür sorunlar oluşmasın” diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49