Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

“Savaştan kaçtık, sınırda dayak yedik”
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmak isteyen Suriyeli aile, Kilis Sınır Kapısında darp edildiklerini öne sürdü.
 
Suriye’nin Halep kentinde yaşayan Halil Cuma ailesi, Türkiye’ye giriş yapmak için geldikleri Kilis Sınır Kapısında, kendilerinden para isteyen kişiler tarafından darp edildiklerini iddia etti.
 
Suriye’den kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan ve Süleymaniye Mahallesine yerleşen Halil Cuma ailesi, yaşadıkları olayı gözyaşları içerisinde anlattı. Suriye’den Şanlıurfa’ya gelen ikisi engelli 6 kişilik aile, Şanlıurfa’da yaşam mücadelesi veriyor.
 
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye tarafına geçmek isteyen Suriyeli aile, Kilis Sınır Kapısında kendilerinden para istendiğini söyleyerek, para isteyen kişilerin kendilerini darp ettiğini söyledi. Nawroz, Kawa, Fatma, Ronahi, Öcalan ve Hüseyin Halil Cuma, Sınır kapısında dayak yediklerini söyleyerek, buraya sığınarak yaşam mücadelesi vermeye çalıştıklarını söyledi. Ailesi adına konuşan Hüseyin Halil Cuma, “Suriye’deki iç savaştan kaçıp, Türkiye’ye yerleşmek istedik. Kilis Sınır Kapısında geçiş için izin istedik, bizden para istediler. Biraz paramız vardı ama bu para ancak bize yeter. Bu nedenle kimseye para vermedik. Para vermeyince de iki engelli kardeşimi dövdüler. Bize sopalarla saldırdılar. Onları oradaki bir komutana şikayet ettik ama komutan da bize yardımcı olmadı. Neyse ki oradan kaçıp, Şanlıurfa’ya geldik” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49