Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Savaş yurtlarını yok etti
Suriye'de IŞİD ile YPG güçleri arasında 90 gündür çatışmaların sürdüğü Kobani kenti  adeta bir hayalet kent görünümünde. Ağır silah ve bombardıman sonucu kent harabeye döndü.  Harabaye dönen hayalet kentte savaşın bitmesini bekleyen yaklaşık 160 bin Kobani geri dönmek için bekliyor.
IŞİD militanları 90 gün önce Suruç'un karşısında bulunan Kobani'yi ele geçirmek için doğudaki Telabyad ile batıdaki Carablus'tan saldırı başlattı. Kobani'ye ilerleyen IŞİD militanlarının tehdidinden dolayı binlerce Kobanili evini terk ederek Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine  sığındı. IŞİD militanları ile YPG güçlerinin arasındaki sokak savaşlarıyla birlikte ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin uçakları da havadan bombardıman ile Kobani yerle bir oldu. Vatan özlemi çeken Kobanili halkı bekleyen bir hayalet kent kaldı.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen Suriyeli aileler, kış aylarının tedirginliğini yaşıyor. Kobanililer bir kısmı Suruç yatılı okulunda bir kısmı kurulan çadır kentte, akrabaların yanında kalanlar ve geriye  geçici olarak cami avlusunda, düğün salonunda, park veya kullanılmayan benzin istasyonlarında yaşayan aileler, kış ayların gelmesiyle birlikte tedirginlik yaşmaya başladı.
Suruç ilçe nüfusunun yaklaşık iki katı kadar gelen mülteciler savaş bittiğinde ülkelerine geri dönmek istiyor. Savaşın şiddetli geçtiği Kobani kentinde evler işyerleri yerle bir oldu. kent hayalete büründü. Kobani'de savaşın bitmesi halinde ülkelerine dönecek Kobanileri hayalet bir kent bekliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49