Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Kan Davasında Mutlu Son

Edilen bilgilere göre 1 yıl önce Viranşehir ilçesi Karatepe mahallesinde arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada Asiyan aşiretine mensup 2 kişi hayatını kaybetti.

2 kişinin ölmesiyle Beggara aşireti ile Asiyan aşireti arasında kan davası başladı. 2 aşiret arasında 1 yıl önce başlayan Husumet, kanaat önderleri Münir Öztürk, Rakıp Yazmacı ve Dr. Feridun Öncal ve İlçe Kaymakamı Ömer Dereci'nin araya girmesi tarafları barışmaya ikna etti.

İlçede düzenlenen barış törenine Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Şanlıurfa eski milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, kanat önderleri,Kan davalı aşiret mensuplarınında aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Okunan barış duasının ardından kan davalı aşiret mensupları bir birleriyle el sıkışıp barıştı.

Barış töreninde konuşan Toplumsal Barışı Sağlama Dernek Başkanı Feridun Öncel Gün birlik beraberlik günü olduğunu belirterek " artık günümüzde kan davasının yeri yok. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ile bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermeyelim. Bir birimize kenetlenerek kardeşce bir arada yaşamamız gerekiyor. Barışı kabul ederek bu gün bu güzel ortamın oluşmasına vesile olan her iki aşiret mensuplarına teşekkür ederim"dedi

Barış yemeğine gelen davetlilere kavurma ikram edildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49