Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa, Bir Doğa Harikası
İnanç turizminin önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa’ya inanç için gelenlerin yanı sıra, kutsal makamları ve tarihi yerleri görmek için yurt dışından da çok kişi geliyor.
Başka İngiltere, Amerika ve diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok batı ülkesinden turist, Şanlıurfa’daki kutsal makamları ve tarihi yapıları görmek için kente geliyor. Hava sıcaklıklarının fazla olduğu kentte, turistler sıcaklara aldırış etmeden gezmeyi tercih ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Şanlıurfa’da en büyük ilgiyi de Balıklıgöl Yerleşkesi görüyor. Hazreti İbrahim’in ateşe atılmak istendiği yer olarak belirtilen Balıklıgöl, bu anlamda büyük ilgi çekiyor. Yerleşkede bulunan Dergah Camii de önemli bir merkez olurken, il dışından gelen vatandaşlar, namazlarını Dergah Camiinde kılıyor.
ŞANLIURFA, BİR DOĞA HARİKASI
İnanç turizmi yanı sıra tarihi dokusuyla adından söz ettiren Şanlıurfa, turistler açısından doğa harikası olarak nitelendiriliyor. Halfeti’de kıyı turizminin yapıldığı, kentte ise, hem inanç hem de tarihi gezilerin yapıldığı kenti çok beğendiklerini söyleyen turist grubu, Şanlıurfa’dan yola çıkarak Güneydoğu turu yapacaklarını söyledi. Balıklıgöl, Tarihi Urfa Kalesi, Eyyüp Peygamber sabır makamı ve diğer kutsal makamlarını gezdiklerini belirten turistler, Halfeti’de kıyı turizmi de yaptıklarını söyledi.
TURİSTLERİN KENTE İLGİSİ ARTIYOR
Sezon başında 2 milyon turistin hedeflendiği Şanlıurfa’ya turistlerin ilgisi büyük oluyor. Sakinliğiyle de ön plana çıkan Şanlıurfa, turistler açısından önemli bir izlenim bırakıyor. Bir sezonun bir sonraki sezon için hazırlık olduğunu belirten İbrahim Mutlu adındaki bir vatandaş, “turistler rahat ettikleri, kendilerini güvende hissettikleri yerlere giderler. Şanlıurfa, sakin bir şehir, olayların fazla olmaması bu anlamda büyük avantaj oluşturuyor. Bu sezonda turistleri iyi ağırlarsak bir sonraki sezonda daha fazla turist ağırlarız. Önemli olan turistleri iyi ağırlamak, onları kandırmamak” diye konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49