Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

'Sahte Kuyumcu Diyorlar'
Havalarda uçuşan dolarları ve gelinlerin üzerine takılan kilolarca ağırlıktaki altınlarla gündeme gelen Şanlıurfa düğünlerinde, ekonomik krizin etkisiyle son dönemde 'çakma altın' dönemi başladı. Görenlere küçük düşmemek için takı takmak zorunda kalanlar, Balıklıgöl çevresindeki çarşılarda ve Bağdat Pasajı'nda 1 ile 10 lira arasında satılan çeşitli ebatlardaki altın benzeri imitasyon takıları alıp gittikleri düğündeki geline takıyor.
Şanlıurfa'da, son zamanlarda ekonomik kriz yüzünden altın alamayanlar, çareyi Hindistan'da üretilen ve Suriye'den getirilen sahte altınlarda buldu. Sarayönü Caddesi'nde bulunan Bağdat Pasajı'ndaki, altın görünümlü imitasyon kemer, gerdanlık, akıtma, bilezik ve kordonlar yok satıyor.
Evliliklerde takılması gereken altın, gerçeğinden ayırt edilemeyen imitasyonlardan alınarak geline takılıyor. Düğünlerin yanı sıra; altın takmak isteyen ancak binlerce lira para harcamak istemeyen kadınlar da, bu imitasyon altınları alarak takıyor.
'SAHTE KUYUMCU DİYORLAR'
Bağdat Pasağı'nda imitasyon altın takı satan esnaf Mehmet Diy, imitasyon takıların Hindistan'da üretildiğini ve kedinlerine sahte kuyumcu denildiğini belirterek, "Hindistan, Kore ve Çin olmak üzere bu ürünleri getiriyorum. Sarıya yönelik ürünler üzerinden çalışıyorum. Sarı dediğim imitasyon altın küpe, bilezik, yüzük ve hızma gibi bir çok sarı takı malzemesi satıyoruz. 2004'ten beri bu mesleğin içindeyiz. Rakiplerimizde var, taklitlerimizi de yapanlar oluyor. Bu sarıları yalnız Şanlıurfa'ya hitap etmesi amacıyla getirmiyoruz. Edirne'de, Karadeniz'de  ve Türkiye'nin bir çok yerinde müşterimiz var. Biz sürekli dışarı satış yapıyoruz. Bu işte para kazanıyoruz. Başka bijuteri ürünleri de satıyoruz ama daha çok sarıya yönelik yani imitasyon altın ürünleri satıyoruz. Kimileri bize sahte kuyumcu diyor öyle yönlendiriliyor ama alanda kazanıyor satanda kazanıyor" dedi.
'EN ÇOK SATIŞ DÜĞÜN DÖNEMİNDE'
İmitasyon altınları en çok düğün dönemlerinde sattıklarını ifade eden Diy, "Altın almaya maddi durumu olmayan aileler, gelip burada günü birlik kullanmak için alıyor. Bazı bayanlar eksik altınlarını gelip burada alarak tamamlıyor. En çok satış yaptığımız düğün sezonu. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında satış patlaması yaşıyoruz" diye konuştu. 


sanlıurfa sevnç bujiteri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49