Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Refüjlerde bekleyerek iş arıyor
Savaş ortamından kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli gençler, hal pazarı yanındaki refüjlerde bekleyerek, iş bulmaya çalışıyor.
Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya sığınan ve çadır kente yerleşmeyen Suriyeliler, kent merkezinde iş bulmaya çalışıyor. Yeni Hal Pazarı yanındaki yolun orta refüjünde bekleyen Suriyeliler, bu şekilde işverenlerin gelmesini bekliyor.
Çadır kentte kalmayarak, kent merkezinde hayatını sürdüren Suriyeli bir grup genç, çeşitli işlerde çalışarak ailelerine bakmaya çalışıyor. Yolun ortasındaki refüjde bekleyen ve bu şekilde iş bulmaya çalıştıklarını dile getiren Suriyeliler, mevcut yeri kendileri için iş bulma bölgesi olarak gördüklerini söyledi.
Uzun zamandan beri bu şekilde beklediklerini ve artık işverenlerin de yeri tanıdığını söyleyen Suriyeli, “biz neredeyse yaz aylarından itibaren sürekli buradayız. Her sabah buraya gelip bekliyoruz. Uzun süreden beri burada olduğumuz için işverenlere işçi lazım olduğunda buraya geliyor. Bazen iş buluyoruz, bazen de iş bulamadan evlerimize dönüyoruz” dedi.
Trafik ışıklarına yakın yerlerde bekleyen Suriyeliler, öte yandan ışıkta bekleyenlere de işlerinin olup olmadığını soruyor. Bu şekilde iş bulmaya çalışan Suriyeliler her türlü işi yaptıklarını belirtti.
İnşaat başta olmak üzere hamallık gibi tüm işleri yaptıklarını belirten Suriyeli, “biz sadece ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Özellikle iş seçmiyoruz. Ne iş olursa yaparız. Genellikle inşaatlara gidiyoruz, o da gündelik işler oluyor. Bazen de odun ve başka şeyler taşımaya gidiyoruz. Tek çaremiz bu şekilde çalışmak, artık uzun süreli çalıştıran kimse yok” diye konuştu.
İş bekleyen Suriyeliler, çadır kentte yaşamak istemediklerini, mevcut hayatların özgür olduklarını vurguladı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49