Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Peşmerge konvoyu Urfa'da
Kuzey Irak'ın Erbil kentinden  Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) ilçesine gönderdiği ağır silahlı Biri ambulans 38 araç, Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısından giriş yaptı. Peşmerge konvoyu 18 saatin ardından Suruç'a vardı.
Peşmerge güçlerin güvenliği sağlamak için Şanlıurfa'da çok sayıda polis, Özel hareket, akrep  ve jandarma ekipleri yol boyu önlem aldı. Peşmerge birliklerinin araçlarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da aralarında bulunduğu çok sayıda mühimmatın taşındığı bildirildi. Biri ambulans 38 aracın yer aldığı konvoyun, Kızıltepe, Viranşehir ve Şanlıurfa üzerinden Suruç'a, buradan da Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'nin Kobani ilçesine geçecek. Peşmerge güçlerine  Şanlıurfa Suruç ve 11 Nisan mahallesinde yol boyu bekleyen bir grup, Peşmergelere sevgi gösterisinde bulundu. Peşmerge  konvoyu  Şanlıurfa  Mardin karayolunun 30 km bulunan  Demirol dinlenme tesislerine gelerek bir mola verdi.  Geniş Güvenlik önlemleri  altında verilen molada Peşmergeler yemek yedi. tesislerde toplanan  DTP'liler peşmergeleri  sevgi gösterisinde bulundu. Peşmergelerde zafer işareti yaparak  grubu selamladılar. Peşmerge konvoyu daha sonra  Suruç ilçesine hareket etti.
18 saatlik yolun ardından Konvoy, havayolu ile gelen ve Suriye sınırına 5 kilometre uzaklıkta bulunan ÇİKOBİRLİK'e ait ait bir binada bekleyen Peşmerge grubuyla buluştu.
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49