Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan sanlıurfa

Bu haber kez okundu.

Okuma Etkinlikleri Düzenleniyor
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından Şanlıurfa’da kurulan vakıfta öğrenciler, okul dışındaki zamanlarını sosyal etkinliklere katılıp, proje yaparak, kendini geliştiriyor.
Vakfın öğrenci sorumlusu Aziz Çitgez: “Öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını daha verimli geçirmesi adına burada birçok etkinlik düzenliyoruz” dedi.
Gönüllü eğitimci sorumlusu Hacer Canbek: “Gönüllü eğitimciler, vakıf içerisinde öğrencileri sosyal etkinliklere yönlendiriyor. Gönüllü eğitimci olmak için en az lise mezunu olmak gerekiyor” dedi.
Şanlıurfa’daki Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na her yıl yaklaşık 4 bin öğrencinin kaydı yapılıyor. Vakfa gelerek sosyal etkinliklere katılan öğrenciler, başta iyi yaşam, düşünme modeli, okuma becerisini geliştirme, tiyatro, düşler atölyesi olmak üzere birçok sosyal amaçlı etkinliklere katılıyor.
Şanlıurfa Sevgi Erdoğan Gönül Eğitim Parkı’nda 143 gönüllü eğitimci tarafından verilen etkinliklerle öğrenciler, okul dışındaki zamanlarını daha verimli geçiriyor.
ÖĞRENCİLER FUTBOLDAN, TİYATROYA HER ŞEYİ ÖĞRENİYOR
Vakıfta gönüllü eğitimciler tarafından verilen eğitimlerle çocuklar başta futbol, voleybol olmak üzere birçok sosyal etkinliklere katılarak, zamanlarını daha verimli geçiriyor. Robot yapmayı bile öğrenen öğrenciler, bu çalışmalarını düzenlenen yarışmalarla taçlandırıyor.
Bu tür etkinliklerin okul derslerine de katkı sağladığı belirtilirken, eğitimci sorumlusu Hacer Canbek, yaptığı açıklamada, “Buraya kayır yaptıran öğrenciler, diledikleri gibi oynuyor, sosyal etkinliklere katılıyor. Gönüllü eğitimcilerimiz arasında okullarda çalışan öğretmenler, üniversite öğrencileri var. Burada eğitim verebilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Gönüllü eğitimcilerimiz, belirlenen zaman diliminde eğitim aldıktan sonra burada göreve başlıyor. Bu şekilde öğrencilerimiz çok daha başarılı oluyor. Aynı şekilde bu tür etkinlikler, öğrencilerin okul derslerinde de başarılı olmasını sağlıyor” dedi.
ÖĞRENCİLER SOKAKTA OYNAMAK YERİNE DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE OYNUYOR
Sosyal etkinliklere katılan öğrenciler, okuma becerisini geliştirmek dışında, tiyatro gibi aktivitelere de katılarak sosyal becerilerini de geliştiriyor. Vakfın öğrenci sorumlusu Aziz Çitgez, öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını sokakta oynamak yerine eğitimcilerin gözleminde daha disiplinli bir şekilde geçirdiklerini kaydetti.
Sokak oyunlarının, yaşam koşullarına bağlı olarak farklılık gösterdiğini dile getiren Çitgez, “Bilindiği gibi artık sokaklar eskisi kadar güvenli değil. Bu nedenle buraya gelen öğrenciler çok daha verimli bir şekilde oyun oynuyor, zaman geçiriyor.
Velilerimiz de bu anlamda rahat bir şekilde çocuklarını vakfa gönderebiliyor. Malum, artık sokaklarda her türlü olumsuz davranış görülebiliyor. Ama burada eğitimcilerimiz aracılığıyla öğrenciler sosyal aktivitelere katılarak, becerilerini geliştiriyor” ifadelerini kullandı.
 
“ATEŞ BÖCEĞİ GEZİCİ EĞİTİM ARACI” OKULLARDA FAALİYET GÖSTERİYOR
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı yanı sıra Ateş Böceği Gezici Eğitim Aracı da okulları dolaşarak, okullardaki öğrencilerin sosyal aktivitelere katılmasını sağlıyor.
Okullardaki öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak okullarda kalan gezici eğitim aracı, okulların tüm öğrencilerinin etkinliklerden faydalanmasını sağlıyor. Türkiye genelinde 24 tane gezici eğitim aracı olduğu bildirilirken, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren aracın bir dönem veya yıl boyu aynı okulda faaliyet gösterdiği belirtildi.
VAKIFTA OKUMA ETKİNLİKLERİ DÜZENLENİYOR
Gönüllü eğitim vakfında öte yandan okuma salonu da bulunuyor. Vakıftaki sosyal aktivitelerden faydalanan öğrenciler, vakıfta bulunan kütüphanedeki kitapları okuyarak, bu anlamda okuma becerilerini geliştiriyor.
Başladığı kitabı bitirmek isteyen öğrenciler, kitabı evlerine götürüp, bitirdikten sonra geri getiriyor. Öğrencilere bu şekilde birçok imkan sunulurken, velilerin öğrencilerini bu tür etkinliklerden geri bırakmaması bekleniyor. Her yıl daha çok öğrenciye eğitim vermeyi amaçlayan vakıf, an itibariyle binin üzerindeki öğrenci sayısına ulaştı.
Gönüllü eğitimci sorumlusu Hacer Canbek, daha iyi koşullarda eğitim verebilmek için belli zamanlarda gönüllü eğitimciler için seminer düzenlediklerini ve bu şekilde vakfa eğitimcinin alındığını sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49