Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Okul mu? Çöplük mü?
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Uğurlu mahallesindeki çöpler mahalleyi çöp yuvasına çevirirken mahallede yer alan Uğurlu İlkokulunun çöplerin hemen yanı başında olması öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine 20 kilometre uzakta bulunan Uğurlu mahallesinde yollar çamur deryasından geçilmezken öğrencilerin eğitim gördükleri taşımalı birçok köyden öğrenci alan Uğurlu ilköğretim okulun yanından biriken tonlarca çöp öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor.
30 Mart yerel seçimlerden önce merkeze bağlı belde olan Uğurlu seçimin ardından Eyyübiye ilçesine mahalle olarak bağlandı. Mahallede alt yapı, yol olmazken Okul yanında biriken tonlarca çöp hem mahalle halkını hem de Okulda öğrenim gören yüzlerce çocuğun sağlığını tehdit ediyor.
Okulun hemen bitişiğinde biriken çöpler, kirliliğin yanı sıra etrafa yaydığı kötü kokular sebebiylede vatandaşı rahatsız ediyor.
Öğrenciler bir kaç yıldır okul duvarı yanındaki çöplerin durduğunu belirterek, "Belediyeden buradaki çöplerin temizlenmesini parke taşları döşenip kaldırım yapılmasını istiyoruz" dediler.
Kimi veliler, öğrencilerin çöplerin içinde eğitim görmesini yetkililerin duyarsız olmasına tepki gösterdi. Öğrenci velileri, çocukların bu pislikten dolayı mikrop kaptığını ve hastaneye götürmek zorunda olduklarını söyledi.
“Eğitim yuvası mı çöplük mü?”
Okul bahçesinin yanında birikmiş tonlarca çöp rüzgarlı havada okulun bahçesine kadar ulaştığını aktaran Öğrenci velileri şunları söyledi;
“ Bu pis koku içerisinde öğrenci ve öğretmenler nasıl dayanıyorlar? Okul müdürü belediyeye haber versin gelip bu çöpleri boşaltsınlar. Çocuğumu okula kayıt ettikten sonra defalarca hastaneye götürdüm. Burası eğitim yuvası mı yoksa çöplük mü belli değil. Yetkililer buna bir çözüm bulmasını istiyoruz. Burada tonlarca çöp var Büyükşehir olduk beldeydik mahalle olduk çöpler yıllarca temizlenmiyor insan insanlığından utanıyor.”
“Hizmet yok, hizmet istiyoruz”
Mahallede kanalizasyon, yol ve çöp sorunu olduğunu söyleyen Mehmet Direk şöyle konuştu;  “Belediye başkanlarımız bize söz verdi hani nerde çalışmalar. Kanalizasyonları gelip yapacağız diye ama gelip yapmadılar, Yollarımız çok berbat çocuklarımız okula giderken perişan oluyor. Mahallenin her tarafı çöp olmuş hizmet hiç yok artık hizmet istiyoruz."
4. sınıf öğrencisi R.B. ise okulun yanında biriken tonlarca çöpün etrafa saçıldığını ve sağlığı tehdit ettiğini söyledi. R.B, "Öğretmenlerimize de söylüyoruz. Onlar da rahatsız. Biz bu çöpü istemiyoruz, kaldırsınlar" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49