Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Öğrenciler darbe dersiyle öğrenime başladılar
2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Şanlıurfa’da yeni eğitim yılının açılışını yapmak üzere Karaköprü’deki Al Baba  İlkokulunda tören düzenlendi.
2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı başladı. Şanlıurfa’da yeni eğitim yılının açılışını yapmak üzere. Karaköprü’deki Al Baba  İlkokulunda tören düzenlendi.Törene  Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak parti milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir okul müdürü, öğretmen , öğrenci ve veliler katıldı.
Üç aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapan öğrencilere ilk ders olarak “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” anlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen ders kitaplarına ek olarak “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz” anısına hazırlanan kitapçık dağıtıldı.
Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yeni eğitim yılının hayırlı olmasını temenni esi eden İlci, " FETÖ terör örgütünün organizasyonu ile darbe teşabbüsü oldu. Bu darbe girişimi sırasında canlarını  siper ederek şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımız oldu. Ülkemiz 15 temmuz gecesi siyasi tarihinde en büyük ve en kanlı ihanet girişimine maruz kalmıştır ama millet ükesine kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır."dedi.
Şanlıurfa Valisi Göngür Azin Tuna ise, , 15 Temmuz sadakatle ihanetin ak ile kara'nın ayrıldığı bir gündür. Çocuklarımıza sadakati anlatırken içinde doldurmamız gerekir.  Milli iradenin ve Türkiye büyük millet meclisini bombalayan hakka tapan milletin üzerine kurşunlar yağdıran karanlık zihniyetlere karşı aydınlık fikirli, güzel gönüllü, manevi değerlerle donanınmış siz eğitimcilerin hünerli elleriyle olacaktır"dedi.
. Okunan şiir ve yapılan konuşmalarla birlikte 15 Temmuz darbe girişimini anlatan slayt gösterimi de yapıldı. Öğretmenler ilk derste kitapçıkta yer alan ve 15 Temmuz gecesi yazılan destanı öğrencilere anlattı. Öte yandan kitapçıkta ise hainlerin darbe gecesi bombaladıkları TBMM binası ve yakıp yıktıkları çeşitli yerlerin video öğrencilere izlettirildi.
Öte yandan Şanlıurfa'da 614 bin öğrenci bugün ders başı yaptığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49