Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi baskan sanlıurfa Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Öcalan İçin Doğum Günü Pastası kesildi
Abdullah YİĞİT
Şanlıurfa Abdullah Öcalan'ın 64'üncü doğum günü, Doğduğu yeri olan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Köyü'nde doğum günü pasta kesilerek kutlandı. Doğum günü için Ömerli Köyü'ne gelen binlerce kişi, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret etti, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Dernekleri Federasyonu tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Abdullah Öcalan'ın 64'üncü yaş gününü kutlamalarına katılmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden binlerce kişi dünden itibaren Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine geldi. Aralarında  BDP eş genel başkanı Gülten Kışanak ,BDP milletvekilleri, Nursel Aydoğan, Mülkiye Birtane, Sebahat Tuncel, bağımsız Aysel Tuğluk ile parti yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi, Halfeti ilçe merkezindeki boş alanda toplandı.daha sonra sabah’ın ilk saatlerinde    Halfeti’den Ömerli’ye ulaşan kalabalık köy içerisinde Mehmet Öcalan’ın evinin bahçesinde   Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet, Fatma Öcalan  gelen konukları karşıladılar.Öcalan kardeşlerin elini öpmek ve tokalaşmak için birbiriyle yarışan kalabalık,   Mehmet Öcalan avlu içerisindeki  ağaç dalları ,taşları cepleri koydular solagan atarak doğum gününü kutladılar.
9 yıldır yapılan kutlamalar kapsamında ilk kez Öcalan için doğum günü pastası kesildi. Etkinliğe gelenlerin hazırlattığı üzerinde Kürtçe 'Doğum Günün Kutlu Olsun Abdullah Öcalan' yazılı pasta, Öcalan'ın doğduğu evin avlusuna kurulan bir masaya konuldu ve 2009 yılında yapılan kutlamalar sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Mustafa Dağ'ın 2 kızı tarafından kesildi.  Tuhad –fed tarafından   yapılan   etkinlikte ise   50 çocuk   dam üzerinde  uçurtma uçurtular.
Aysel Tuğluk, Kürtlerin bir bölümünde, 'akil insanlar' listesini AK Parti'nin oluşturduğu düşüncesi olduğunu söyleyerek, "Ortak bir uzlaşma yakalansaydı çok daha iyi olurdu. Ama yine de bu görevi üstlenen herkese başarılar diliyoruz. Çünkü çok önemli bir görev üstlenecekler. Bunlar belki çok belirleyici bir güç olmayacak ama en azından toplumsal anlamda bu sürecin ilerlemesinin önünü açacaklardır" diye konuştu.
 
Gültan Kışanak ise akil insanlar heyetinin çalışmalarına başlayacağını ifade ederek, "Bundan sonra çalışmalarını, ihtiyaçlarımızı, bu ülkenin barış ve özgürlüklerini karşılayabilmeleri için kendilerine şans tanımak lazım. Heyetteki kişiler hakkında kim önerdi diye bir tartışma yapmak büyük bir haksızlık olur ve o heyetin sağlıklı bir şekilde çalışmasını engeller. Bizim ilk başta da söylediğimiz gibi, heyette bulunanların hiç kimsenin tarafı değil, kamuoyu vicdanının temsilcisi olması gerekir. Bu nedenle bunu tartışmak doğru değil" dedi.
 
Kandil'e gönderilecek mektupla ilgili sorulan bir soruya ise Kışanak, "Öcalan'ın bir mektup üzerinde çalıştığını eş başkanımız açıklamıştı. Bu mektup tamamlandığında yine, geçmiş mektupta olduğu gibi devlet kanalıyla bu mektubun yerine ulaştırılması için bir iletişim kanalı açılacaktır" şeklinde konuştu.
 
 
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49