Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Müslüm  Gürses Müzesi hazır
Yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede 5 ay önce hayatını kaybeden Müslüm Gürses, için Şanlıurfa’da kurulacak müze için eski plak ve değerli eşyaları toplanıyor.
 
Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Belediyesi ve Harran Üniversitesi, Şanlıurfa’lı merhum Müslüm Gürses için müze kurma  çalışmalarına başladı.. Merhum sanatçının eşi Muhterem Nur; Gürses'in eşyalarını kolilere doldurup 'Müslüm Gürses Müzesi'nde sergilenmek üzere Şanlıurfa'ya gönderdi.
 
İLK PLAKI SEVDA YÜKLÜ KERVANLAR MÜZEYE VERİLDİ.
Şanlıurfa’da Müslüm Gürses açılışı yaptığı Gürses Kasetçilik Müzede sergilenmek üzere Müslüm Gürses’in ilk çıkarmış olduğu “Sevda Yüklü Kervanlar” 45’lik plakını sergilenmesi için müzeye gönderdi.
 
Gürses Kasetçilik Şanlıurfa şubesi sahibi Hüseyin Burkankolu” Şanlıurfa’da açılacak olan Müslüm Gürses müzesi için arşivimizi sergileyeceğiz Müslüm Gürses’in 1968 yılında çıkarmış olduğu 45’lik  “Sevda Yüklü Kervanlar” plakı ve ondan sonra gelen plakları açılacak olan Kurtuluş müzesinde sergilenecek ayrıca Müslüm Gürses’in balmumundan olan heykeli de hazırlandı, oda sergilemektir İstanbul’dan Muhterem Nur hanımefendi tarafından Merhum Müslüm Gürses’in özel eşyaları da gönderildi onlarda müzede yerini alacaktır.  dedi.”
 
MÜSLÜM GÜRSES’İN ÖDÜLLER, KOSTÜMLER, CD'LER
Önümüzdeki günlerde Şanlıurfa Balıklıgöl civarında açılması planlanan müzede; hayranları Gürses'in özel eşyalarını yakından görebilecek. Sergilenecek eşyalar arasında; Gürses'in sahne kıyafetleri, sazları, fotoğraf ve haberleri, ödülleri, resimleri, eski ve yeni albümleri, CD'leri, plakları ve yüzlerce kişisel eşyası olacak. Ünlü sanatçının vefatından önce hazırladığı 'Ervah-ı Ezelden-Veda' albümünün yapımcısı Yusuf Ziya Oran, müzenin açılışından sonra albümün tanıtımı için bir konser düzenleyeceklerini söyledi. Oran, konsere ve müzeyle ilgili etkinliklere Muhterem Nur'un da katılacağını belirtti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49