Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Müslüm Baba’nın Resmini görüp ağladı
8 ay önce tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şanlıurfalı, “Baba” Lakaplı Müslüm Gürses ve dünyaca tanınan Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses için beste yapan Ömer Önder Güney, Müslüm Gürses müzesini ziyaret ettiği sırada gözyaşlarına hakim olamadı.
 
Ünlü sanatçı Müslüm Gürses’e birçok beste yapan bestekâr Güney, Müslüm Gürses’in Şanlıurfa valiliği tarafından Kurtuluş Müzesinde yaptırılan ve Bakan Faruk Çelik tarafından törenle açılan Müslüm Gürses’in müzesini gezdi. Müzeyi dolaşan Güney, müze içerisin çok duygulanan Güney gözyaşlarını tutmayarak ağladı. Müslüm Gürses’in müzede sergilenen eşyalarını görünce yere çökerek uzun süre gözyaşı döktü Ömer Önder Güney “Müslüm Benim can dostum 45 yılık arkadaşım kendisine çok beste yaptım bestelerimi okudu ölümü bizi çok üzdü iyi bir arkadaştı iyi bir Sanatçıydı Türkiye için büyük bir kayıp özel olarak Müzesini görmek için Şanlıurfa’ya geldim ama çok üzüldüm Allah Nur içersinde yatırsın kendisine çok emeğim oldu emeğim kendisine helal olsun” dedi. Güney’e Şanlıurfalı Şairler Celal Bucak ile Hüseyin Güzel eşlik etti. Müslüm Gürses’in Yıllar önce Celal Bucak’a hediye ettiği kravatı günün anlamı için Celal Bucak Ömer Önder Güneye Hediye etti. Ömer Önder Güney İbrahim Tatlıses’in müzesinde gezmek istedi tadilatta olduğundan ziyaret edemedi daha sonra tekrar gelip gezeceğini aktardı.
 
Ünlü sanatçılara sayısız beste verdi
 
Yaşamı boyunca beste yatığı ve bu besteleri ünlü sanatçılara verdiğini aktaran Güney, Başta Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses olmak üzere birçok sanatçının söylediği şarkıların kendisine ait olduğu söyledi. Güney, şunları kaydetti: “Bugüne kadar İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses gibi sanatçılar başta olmak üzere ünlü sanatçılara sayısız parça verdim. Tek Tek, Ellerimi Bırakma, Biliyem Yar Biliyem, Sevdalı, Yok Yok Doyamadım, gibi bestelerimi İbrahim Tatlıses, Yuvasız Kuş, Çiçekler Dalda Olur ve Sebebi O Yar Oldu gibi parçaları Müslüm Gürses okudu. Yine Ah Nebile Nebileydim isimli parçayı da hem Kamuran Akkor hem de Müslüm Gürses okudu.”
 
Mustafa Uğur, Abdullah Bakadan, Hasan Yıldırım, Kemal Kaya ve Ahmet Çinkılıç gibi isimleri müzik dünyasına kazandırdığını belirten Güney, sanatçılar üzerinde çok emeği olduğunu ancak, sanatçıların bu emeğine sahip çıktığı için gözünün arkada kalmadığını söyledi. Birçok sanatçının müzik dünyasına katılmasına yardımcı olduğunu dile getiren Güney, gençlerin hayallerinin yarım kalmaması için elinden geleni yaptığını söyledi. Beste yapıp, verdiği Tatlıses ve Gürses gibi meşhur sanatçıların yetişmesinde duyduğu memnuniyeti ifade eden Güney, “bu hemşerilerimiz emeğime sahip çıktılar ve nitekim başarılı da oldular. Onları böyle görünce bazen mutluluktan ağlıyorum. İnsanın emek verdiği birinin bir yerlere gelmesini görmek kadar güzel bir şey olabilir mi? Bugün burada sayın Gürses’in
 
müzesini ziyaret ettim bir yandan ağlıyorum, bir yandan da, beste verdiğim kişinin bu kadar değere layık görüldüğünü görmek beni tarif edilemeyecek kadar mutlu ediyor” ifadelerini kullanıdı.
 
Tek tek şarkısı Guinness yolunda
 
Tatlıses’in seslendirdiği “tek tek” isimli şarkının da bestekarı olan Güney, bu şarkının, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday olduğunu dile getirerek, “Ömer Önder Güney’in, İbrahim Tatlıses’in okuduğu Tek Tek isimli parçası Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday oldu. İçerisinde tam 83 kez tek tek nakaratı geçen Tek Tek isimli şarkının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi ile ilgili çalışmalarım sürüyor. Böylelikle, Dünya tarihinde ilk kez bir şarkı rekorlar kitabına geçmiş olacak” dedi. (Mustafa Bayar) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49