Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Mülteciler sıcak yemek
 Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Kobani’li misafirleri ziyaret ederek, yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Şanlıurfa’ya geldi.

 

Suriye’deki Kobani Bölgesi’nden Suruç’a gelen misafirleri ziyaret eden Başbakanlık Heyeti’de Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceleyerek gerekli bilgileri aldılar.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in Suruç’ta karşıladığı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Gök ile birlikte Suruç Yatılı Bölge Okuluna gelerek, burada oluşturulan geçici barınma merkezinde incelemelerde bulundu.

 

Suriyeli misafirlerle sohbet eden ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, incelemelerinin ardından bir açıklama yaparak, “4 yılı aşkın bir savaş var. Daha doğrusu bir kargaşa. Suriye rejimi tarafından halkına karşı yapılan bir devlet terörü ve bunun sonucu İŞİD denilen bir korkuyla karşı karşıya kalıyoruz. Maalesef IŞİD’in, Kobani bölgesine yapmış olduğu saldırı sonucunda yaklaşık 20 köyün IŞİD kuvvetleri tarafından ele geçirilmesi sonucunda çok hızlı bir şekilde sınırımıza bir göç akımı gerçekleşti. Bildiğiniz gibi önceki gün başlayan bu hareketlilik karşısında bütün ilgili birimlerimizce, en iyi senaryodan en kötü senaryoya hazırlıklı olduk. Bu çerçevede 100 bine aşkın göçmen sayısının buraya gelmesi dahil gündemimizde vardı. Dün itibari ile  IŞİD güçlerinin yaklaşmasıyla sınırın karşı tarafında birikmiş olan Kobani’li kardeşlerimizin can emniyetini ve can güvenliğini sağlamak amacıyla onları hızla içeriye alınması ve kabul edilmesi söz konusu oldu” dedi.

 

Numan Kurtulmuş, dün akşam itibari ile 5 bin civarında olan bu Kobanili misafirlerin bu gün itibariyle 60 bini aştığını ifade ederek, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim; bize yardım çığlığını atan ve elini uzatan herkese karşı elimizi uzatmak ve gönlümüzü açmak durumundayız. Dolayısıyla Suriye’den gelen kardeşlerimizin etnik kökeni ne olursa olsun, mezhebi ve dini ne olursa olsun hepsini kabul etmek durumundayız. Dolayısıyla zor bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldık, şimdiye kadarki olan süreç bile fevkalade bir şekilde yönetilmiştir. Allaha çok şükür ki 60 bin kişiden 1 kişinin burnu bile kanamadan Türkiye sınırlarının içerisine alınmıştır. Bu insanlar çok kısa bir süre içinde yerleştirilmeye başlanmıştır, gelirken Suruç’un içerisinde bile gördük. Yollarda bavullarıyla bekleyen,  torbalarıyla bekleyen insanlar var ve o insanlara da en kısa zaman içerisinde gerekli yardımlar yapılarak yerleştirilecektir” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seyit Eyüpoğlu ve Abdülkerim Gök ile AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez Mürşitpınar’a geçerek incelemelerini sürdürdüler.

 

İncelemelerin ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Şanlıurfa’dan hava yoluyla ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49