Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

‘’Merdiven Altı Emlakçıları Tercih Etmeyin’’

Konut satışlarının durduğu Şanlıurfa’da kiralar ise tam tersi yönünde yükselişe geçti. Büyükşehirin vermiş olduğu memur ve öğrenci yoğunluğunun yaşandığı Şanlıurfa’da kiralık daire bulmak zor hale gelirken kira fiyatları da buna oranla yükselişte.

Şanlıurfa’ya gelen memur ve öğrenciler kiralık ev arayışına girerken merdiven altı emlakçılarda fırsattan yararlanıyor. Kişilerin mağdur olmaları için emlakçılar odasına üye olmayan emlakçılarla çalışmamaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Emlakçı Halil Hancıoğlu Urfanatik’e açıklamalarda bulundu.

‘’Merdiven Altı Emlakçıları Tercih Etmeyin’’

Emlakçı Halil Hancıoğlu, 5 yıldır Bahçelievler’de emlak sektörü üzerine çalıştığını belirterek; ‘’2019-2020 eğitim ve öğretim yılı açılmış bulunmakta inşallah cümlemize hayırlı işlere vesile olur. İster istemez şehir dışından gelen öğretmen, memur, öğrenci arkadaşlarımız bulunmaktadır. Bu arkadaşlarımıza tavsiyem: daire kiralarken öncelikle merdiven altı emlakçıları tercih etmemeleri gerekmektedir. Özelikle kontrol edilmesi gereken konular hem kendileri için gerekli olacak şeylerden bir tanesi de emlakçılar odasına üye kaydı olanlardan çok kiralama ve satın alma işlemleri yapmaları. Hem kendileri içinde hem de ev sahipleri içinde daha uygun olur, olası bir durum ile karşılaşmamak için sözleşmelerini dikkatli bir şekilde, kurallara uygun bir şekilde yapmaları gereklidir’’ ifadelerine yer verdi.

‘’Kiralar 1100-1200’den Başlıyor’’

Hancıoğlu; ‘’tabi ister istemez şehrimizde 1 milyona yakın Suriyeli olduğu için ev fiyatlarımız şuan yüksek ister istemez. Çünkü şuan da maliyetler yüksek olduğu için daire stokumuz da şuanda kalmamış durumda. Kredi oranları da 0.99’un altında olduğu için talep şuan fazlasıyla var ve şuanda da ister istemez daire isteğimiz bitmiş durumda. Kiralamalarda ortalama temiz, doğalgazlı, asansörlü yani memurun oturabileceği 1100-1200 liradan başlamaktadır. Tabi ona göre yükseliyor ister istemez’’ dedi.

‘’İnternetten Ev Bakıp Kaparo Gönderdiler’’

Geçen ay içerisinde çok farklı bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Hancıoğlu; ‘’internet sitelerine attığımız ilanlarda yani hemen hemen yüzde 70’inde direk daireyi görmeden kaparo attılar. Yani buda daire stokunun olmadığını belirtiyor. Çünkü daha önceki senelerde gelip daireye bakarlardı, alternatif şansları bulunmaktaydı fakat şuan da maalesef bunlar olmadığı için ister istemez daire sıkıntısı yaşıyoruz kiralık olarak’’ dedi.

‘’Günlük Evlerden Uzak Durun’’

Emlakçı Hancıoğlu; ‘’şehrimizde mesela günlük ev olarak şu aralar fazlalaşmakta fakat bunlarda kötü amaçlı kullanılmakta. Eşyalı daire özellikle tutarken özellikle günlük evleri tercih etmemelerini özellikle rica ediyorum. Çünkü o günlük evlerde her türlü problem çıkabiliyor. Emlak Odasına kaydı olan emlakçılarla çalışmaları kendileri içinde yarın öbür gün ev sahipleri çıkarma durumu vs. artış olsun bunlar göz önüne gelir. En azından protokol olduğu zaman her türlü gerekli makamlarda haklarını savunabilirler’’ ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49