Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Mağaralardan 1300 Kamyon Gübre Çıkartıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatları doğrultusunda Topdağı, Dedeosman ve Ekber Dağları Mağaralarında sürdürülen sinek, sivrisinek, karasinek ve larvalarla mücadele kapsamında besiciliğin yapıldığı bölgede temizlik sona gelinirken, 1 ayda 1300 kamyon gübre çıkartılarak temizlendi.
 
Vatandaşlara daha kaliteli bir cevre ve yaşam sunmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Başkanı Celalettin Güvenç’in talimatlarıyla mağaralar bölgesinde hummalı bir temizlik çalışması başlatılmıştı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, 3 sıra vadiden oluşan mağaralarda toplamda 1300 kamyon gübre çıkartırken, bu bölgenin temizlenmesine 155 bin lira harcandı.
 
Öte yandan 1 ay içinde 346 mağaradan 300 mağarayı temizleyerek kalan 46 mağaranın temizliğini sürdüren ekipler, temizlenen mağaraları ilaçlayarak buradaki sinek, sivrisinek ve larvalarla mücadele kapsamında besiciliğin yapıldığı bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
 
Bölgede yürütülen temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yerinde incelemek üzere mağaralar bölgesinde incelemelerde bulunan Başkan Güvenç, Dedeosman ve Ekber dağlarıyla beraber Topdağındaki 346 mağarada bulunan gübrelerin temizlik ve ilaçlama çalışmalarını yapıldığı alanda açıklamada bulundu. Mağaralar Bölgesinde 1300 Kamyon Gübre Çıkarttık.
 
Konuşmasının başında 1 Ayda 1300 Kamyon gübre çıktığını ifade eden Başkan Güvenç, "sineğin kaynağı burada 300 kamyon gübre daha çıkarmayı bekliyoruz. Temizlik çalışmalarından sonra burayı takip edeceğiz" dedi. Mağaralar bölgesinde besicilik ve hayvancılık yapanlara önemli uyarılarda bulunan Başkan Güvenç, "kardeşlerimi uyarıyorum, toplantı yapıp bu kirliliğin mutlaka önüne geçeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz elini taşın altına koydu ve buradaki üreticilerimizin de elini taşın altına koymasını bekliyoruz. Elektrik aboneliklerini yaptırıp temizlik konusunda bize mutlaka yardımcı olsunlar. Buradan kardeşlerime çağrıda bulunuyorum. Aksi takdirde 20 Milyon TL Şanlıurfa da sinekle mücadeleye para harcamamız gerekiyor yazıktır ve günahtır. Mağaraları yeni bölgelerine taşıyana kadar mağaralar bölgesinde köklü bir çözüm konusunda kararlıyız. Emek veren bütün Büyükşehir personeline teşekkür ediyorum. Az değil 1300 kamyonu 1 ayda taşımak.
 
Çalışmalarımıza devam edip sineğin kökünü kurutacağız" seklinde ifade etti. Öte yandan Şanlıurfa’daki haşere ile mücadelenin önemli bir bölümünü oluşturan mağaralar bölgesindeki çalışmalar vatandaşlar tarafında takdir görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49