Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Kutlu Doğum Haftası Heyecanı
Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı rivayet edilen Balıklıgöl ve Hz. Eyyüp’ün çile çektiği belirtilen Hz. Eyyüp Sabır Makamı, kutlu doğum öncesinde yoğun ziyaretçi akınına uğradı.
 
İnanç turizminin başkenti olan Şanlıurfa, kutlu doğum haftası öncesinde yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı belirtilen Balıklıgöl ve Hz. Eyyüp’ün çile çektiği belirtilen sabır makamı, hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Çevre iller ve kent merkezinde gelen vatandaşlar, kutsal makamları ziyaret ederek, dua etti. Hastaları, yakınları ve öğrencileri için dua eden vatandaşlar, öte yandan kutsal makamları ziyaret etmenin sevincini yaşadı. Eyyüp Peygamber camisinde bulunan sabır makamını ziyaret eden vatandaşlar, öte yandan gözyaşı dökerek, kendileri ve yakınları için dua etti. Hafta sonu günlerinde sabahın erken saatlerinden itibaren kutsal makamlarda oluşan kalabalık dikkat çekerken, alandaki görevliler de sürekli kalabalığı uyararak, içeride fazla beklememeleri önerdi. Sabır makamına giren vatandaşlar, içeride dua ederek, günahlarının affedilmesi için ellerini semaya kaldırdı. Sabır makamında görevli güvenlikçiler sabır makamına girenleri erken çıkmaları konusunda uyarırken, dışarıda bekleyen kalabalığın daha da artmaması için çalıştı. Öte yandan cami avlusunda bulunan ve Hz. Eyyüp’ün su içtiği kuyu olarak belirtilen kuyuyu ziyaret eden vatandaşlar, yine aynı şekilde dua ederek, sabır diledi. Aynı şekilde Balıklıgöl’ü de ziyaret eden vatandaşlar, inanç turizminin başkenti olan Şanlıurfa’da bulunmanın verdiği mutluluğu yaşadı. İnanç ve tarih bakımından Şanlıurfa’nın dünyaca önemli bir şehir olduğunu söyleyen bir ziyaretçi, “Şanlıurfa, sadece Türkiye’de değil, dünyada bilinen bir kentimizdir. Şanlıurfa, peygamberler diyarıdır. Burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ailemizle birlikte buraya gelerek, kendimiz ve yakınlarımız için dua ettik, sabır diledik. İnsan bu kutsal makamlara girerken, ister istemez duygulanıyor. Gerçekten muhteşem bir yer ve herkesin gelip görmesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49