Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Kurbanlık sezonu başladı
 Kurban bayramına sayılı günler kala, kurbanlıklar satış meydanlarındaki yerini aldı.

Şanlıurfa Belediyesi tarafından belirlenen kurban satış yerlerinde, kurbanlıklar satılmaya başlandı.

Kurban bayramına bir haftadan daha az süre kala, besi satıcıları besledikleri kurbanlıkları piyasaya çıkardı. Bundan önceki zamanlarda hayvan pazarında satılan kurbanlıklar, kent merkezindeki belli noktalarda da satılmaya başlandı. Kurbanlık fiyatlarının bu sene iyi olmadığını söyleyen kurbanlık satıcıları, kurbanlıkların, masrafını çıkarmadığını kaydetti.

Karaköprü’deki satış noktasında kurbanlıklarını satışa çıkaran bir satıcı, bu seneki fiyatlardan memnun olmadıkları belirterek, şunları kaydetti: Kurban Bayramına sayılı günler kaldı ve biz de hayvanlarımızı pazara çıkardık. Şu an için pazarlayan yok ama genel olarak müşteriler fiyatların yüksek olduğunu söylüyor. Bizim yaptığımız masrafların yanında bu fiyatlar ucuz kalır. Biz bu hayvanları 5 aydan beri besliyoruz, ilacı, yemi derken bize pahalıya mal oluyor, belirlediğimiz fiyatla ancak masraflarımızı kurtarabiliyoruz. Fiyatların yüksek olmasını biz de istemiyoruz tabii, şimdilik küçükbaş hayvanları 400 ile 600 lira arasında satıyoruz, fiyatların yükselmesi söz konusu ama umarım yükselmez. Fiyatlar yükselince hem vatandaşlarımız zor durumda kalıyor, hem de biz daha az satış yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde sürekli besicilik yaptığını söyleyen bir başka satıcı Cebrail Akın, “Yıllardan beri, her bayramda kurbanlık satıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayrama sayılı günler kala kurbanlıklarımızı satışa çıkardık ama bu sene piyasa çok durgun, fazla bir kâr payı koymadığımız hâlde, müşteriler fiyatların yüksek olduğunu söylüyor” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’daki bazı besicilerin ise, kentteki fiyat piyasasından memnun olmadığı için, kurbanlıklarını başta İstanbul olmak üzere, batı illerine götürmeyi planlıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49