Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Konsolos Ticaret Odasını Ziyaret etti
Amerika Birleşik Devletleri Adana Konsolosu John Espinoza, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Ertekin, “Türkiye ve ABD, Suriye’de yaşanan iç karışıklılığın önlenmesi için işbirliği yaparsa bu durum bizleri sevindirecektir” dedi.
 Şanlıurfa’nın ticari ve ekonomik potansiyelleri hakkında Başkan Ertekin’den bilgi alan ABD Adana Konsolosu John Espinoza, ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Konsolos John Espinoza, “Türkiye bizim için önemli bir ülke ve önemli bir müttefik, işbirliği için her zaman girişimlerimiz olmuştur bundan sonra da olacaktır. Bölgede barış için gösterdiği iyi niyeti görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor.” dedi.
 Başkan Ertekin ise Şanlıurfa’nın çok büyük potansiyel barındırdığını ve çok güvenli bir il olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, tarım,  hayvancılık, enerji, ticari ve turizm konusunda detaylı bilgiler paylaştı.  Başkan Ertekin şöyle devam etti: “Tarım ürünleri konusunda çok büyük bir potansiyel var. GAP ile birlikte yaklaşık 960 bin hektar sulanabilir bir araziye sahip olacağız. Bu Türkiye’nin tüm sulanabilen arazinin yüzde 20’si demektir. Tarım ürünleri arasında mısır, pamuk, buğday gibi ürünler yetişiyor ve bu ürünlerde Türkiye sıralamalarında önlerdeyiz. Ayrıca seralarımız var, meyve, sebze yetişiyor, bunların yanı sıra hayvancılık da çok iyi bir yatırım alanı, ilimizde büyük bir besi çiftliği ve süt işleme tesisleri mevcut. Güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları konusunda ilimiz çok ciddi bir yatırım alanı konumunda. İlimiz, turizmde de büyük potansiyel barındırıyor. Göbeklitepe 11500 yıllık bir geçmişe sahip. Hz.Âdem ve Havva’nın burada yaşadığına inanılıyor, yani insanların atası burada yaşamış, burası herkesin vatanı, tüm insanların anne ve babasının yeridir. Ayrıca 11 peygamber burada yaşamış Hz. İsa da burayı kutsamıştır. Dolayısıyla tüm inançlarda kutsal bir kent konumunda olan Şanlıurfa da ciddi bir turizm potansiyeli var. Yapacağınız her türlü işbirliğinde elimizden gelen desteği size sunabiliriz.
“Ayrıca Türkiye ve ABD, Suriye’de yaşanan iç karışıklılığın önlenmesi için işbirliği yaparsa bu durum bizleri daha da sevindirecektir. Türkiye’nin zaten ABD ile hem iyi ilişkileri hem de işbirliği var, ABD Türkiye için güvenilir bir partner, işbirliğini arttırıp milletin güvenini boşa çıkarmamalıdır. Mesela Suriye hava sahasını uçuşa yasak bölge ilan ederek kapatmalı ve bu durumu sağlamak için yaptırım uygulamalı. Kısaca risk alabilmelidir. Biz ABD’den bunu bekliyoruz.”
“Şu anda Müslümanlar için yanlış bir kanaat var, sanki tüm Müslümanlar teröristmiş gibi lanse ediliyor, bu durum hiç de öyle değil, bu kanaati oluşturanları kınıyoruz. Bakınız Müslüman kelimesinin kelime anlamı Selametliktir, emniyettir. Bu yönden bakılırsa gerçek Müslümanlığın terörizmle bağdaştırılmasının doğru olmadığı görülüyor. Gerçek Müslümanlığı yansıtan örnekler göz önüne alınmalı radikallere göre karar verilmemeli, Amerika’da da aşırılar var, haksız yere insanları öldürüyorlar. Bizlerin en büyük temennisi bölgemizde akan kanın durması. Bunun için de doğru adım atmak lazım. Doğru ne ise bunu yapmalı gerekirse Amerika küçücük de olsa risk almalı kanı durdurmalıdır. Böyle yaparsa kendilerine güven artar aksi takdirde bir işe aramadıkları kanaati hasıl olur” dedi. 
Gerçekleşen ziyaret de ABD Adana Konsolosluğu tercümanı Hamza Uluçay, ŞUTSO Meclis Üyeleri Halil Akkaya, İ.Halil Peltek ve Ahmet Sambur da ha

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49