Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

“Kış Aylarında Yaşam Daha Da Zorlaşıyor”
Şanlıurfa’da iki evlilik yapan ve 6 çocuk babası Hacı Sümer, sokaklarda seyyar dönme dolap çalıştırarak kazandığı parayla bir gecekonduda iki eşine bakıyor.
Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bir gecekonduda yaşam mücadelesi veren Hacı Sümer, hiçbir gelirinin olmadığını, çalıştırdığı dönme dolaptan kazandığı parayla hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.
İki evlilik yapan Sümer, iki eşinin de kendisiyle birlikte yaşadığını söyleyerek, çocuklarının İstanbul’da çalıştığını belirtti. Çocuklarının büyüdükten sonra kendisini terk ettiğini ve İstanbul’a yerleştiğini söyleyen Sümer, yaşına rağmen sokakları dolaşarak seyyar dönme dolap çalıştırdığını söyledi.
“KIŞ AYLARINDA YAŞAM DAHA DA ZORLAŞIYOR”
Gecekonduda derme çatma bir hayat sürdürdüklerini söyleyen Sümer, kış aylarının gelmesiyle birlikte yaşamlarının daha da zorlaştığını söyledi. Yağışların başlaması nedeniyle dönme dolabı fazla çalıştıramadığını belirten Sümer, yaptığı açıklamada, “Benim bu dönme dolabın haricinde bir ekmek teknem yok. Dönme dolabı sokakları dolaşarak çalıştırıyorum. Bu şekilde ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum.
Kış aylarının genelinde yağışlar olduğu için fazla çalışamıyorum. Zaten yağışlı günlerde çocuklar da sokaklarda oynamıyor. Bu nedenle kış gelince hayatımız biraz daha zorlaşıyor” diye konuştu.
İKİ KUMA AYNI ÇATI ALTINDA
İki evlilik gerçekleştiren Sümer, iki eşini de aynı çatı altında tutarak hayatını sürdürüyor. Eşleri arasında sorun yaşanmadığını dile getiren Sümer, “İki evlilik yaptım. Çocuklarım büyüyünce İstanbul’a gittiler. Şuan iki eşimle birlikte yaşıyorum. Eşlerim arasında sorun yaşanmıyor. Fazla bir gelirimiz, kazancımız yok ama huzurumuz var.
Kaldığımız gecekonduda yaşamak zor ama en azından bizim evimiz, kira ödemiyoruz. Başkasına muhtaç olmaktansa kendi imkanlarımızla yetiniyoruz. Çalışarak iki eşime de bakıyorum” ifadelerini kullandı.
ALTI ÇOCUĞUN HEPSİ DE İSTANBUL’DA
İki evlilikten 6 çocuğu olduğunu dile getiren Sümer, çocuklarının hepsinin İstanbul’a taşındığını ve kendilerini yalnız bıraktığını söyledi.
Çocuklarının kendi ayakları üzerinde durduğunu kaydeden Sümer, şöyle konuştu: “İki evlilikten toplam 6 çocuğum oldu. Tabi büyüdükten sonra burada durmak istemediler. Şuan İstanbul’da çalışıyorlar. Gerektiği zamanda bana yardım ediyorlar, onun dışında da kendi ayakları üzerinde duruyor. Benim en çok mutlu eden de budur.
Burada bilindiği gibi çalışma koşulları çok zor, bu nedenle çocuklarım İstanbul’a yerleşti ve orada hayatlarını sürdürüyor. Yeter ki onlar hayatlarından memnun olsun, bizler burada iyi kötü yaşarız.”
Sümer, ekmek teknesi olan seyyar dönme dolapla yaz aylarında daha çok para kazandığını söyleyerek, yağışların başlaması nedeniyle işlerinin durduğunu sözlerine ekledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49