Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Karaköprü İMKB Öğrencilerden Engellilere 6 Tekerlekli Sandalye

Karaköprü ilçesi Karaköprü İMKB İlkokulu 2-D ve 4-G sınıfı öğrencileri' Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yaptıkları kampanya sonrası ihtiyacı bulunan 1 akülü olmak üzere 6 engelli vatandaşa harçlıklarını biriktirerek aldıkları tekerlekli sandalyeleri teslim ettiler.

'Minik Yürekler Engellileri Arıyor' sloganı ile yapmış oldukları sosyal sorumluluk projesi " çerçevesinde öğrencilerin biriktirdikleri harçlıklar ile 6 adet tekerlekli sandalye alındı. Şanlıurfa Büyükşehir Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde tespit ettiği ihtiyaç sahibi 6 engelliye Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde düzenlenen bir program ile sandalyeler teslim edildi.

Düzenlenen programa Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Suluyer, Karaköprü İMKB İlkokulu Müdürü Selim Doblan, Öğretmenler, öğrenciler, Engelli bireyler ve veliler katıldı.

Program Şanlıurfa Büyükşehir Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde katılan Engelli bireylerin güzel türküleri ve oyun hayalarıyla başladı.

Geçen hafta 10 Mayıs Engelliler haftası olduğunu belirten Şanlıurfa İl milli eğitim müdür yardımcısı Ziya Suluyer," “10-16 Mayıs Engelliler Haftası Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa’da da bir dizi etkinliklerle kutlandı. Bugün burada Karaköprü İMKB İlkokulu öğrencilerinin çok güzel bir sosyal projesine şahit oluyoruz. Okul öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz kendi aralarında işbirliği yaparak ihtiyaç sahibi olan özel çocuklarımız için bir adet akülü tekerlekli sandalye altı adet manuel tekerlekli sandalye temin ederek onlara ulaştırmak istemişler. Bugün burada bunun için bir araya geldik. Okul müdürümüze, öğretmenlerimize, çocuklarımıza bu duyarlı çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Karaköprü İMKB İlkokulu okul müdürü Selim Doblan ise," Biz Karaköprü İMKB İlkokulu olarak engelliler haftası dolayısıyla bu konuda ne yapabiliriz diye arkadaşlarla istişare ettik. Sosyal etkinlikler çerçevesinde toplum hizmeti yararına böyle bir çalışma yapmamız bizim için çok daha olumlu olur dedik. Çocuklarda engelli insanlara karşı duyarlılık geliştirmek amacıyla böyle bir çalışmanın iyi olacağını düşündük. Projede emeği geçen Aysun hocaya ve Doğan hocaya ve bize destek olan öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklara bu yaşta böyle bir bilinç geliştirmek çok önemlidir"şeklinde konuştu.

Program sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49