Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Karaköprü'de Sızan Su Binalara Zarar Verdi
Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesine bağlı olan Doğukent Mahallesi 1123 Sokakta bulunan vatandaşlar 18 günden fazladır evlerinin içine kadar sızan sudan dolayı isyan etmiş durumda. Nereden aktığı belli olamayan su için ŞUSKİ yetkililerini defalarca aradığını ve bir çözüm bulamadıklarını söyleyen vatandaşlar, çevrede oturan bütün apartmanların neredeyse başlarına yıkılacağını söyledi. ŞUSKİ’nin su deposunun içinden mahalleye akıp zemin katta oturan apartmanların evlerini basan sudan dolayı mahalleli tedirgin. Öyle ki suyun sızmasından dolayı bir apartmanın istinat duvarının bir kısmi yıkılmış durumda. Vatandaşların akşam yatmakta tedirgin olurken bahçelerine arabalarını park etmemektedir.
Birçok yetkili kişilerle görüşmelerine rağmen bir sonuç alamayan mahalleliler, sorunun çözülmemesi halinde büyük bir facianın oluşabileceğini ve evlerini boşaltacaklarını söyledi.
Evimizin içi su basmış durumda
Yaşanan mağduriyet ile ilgili konuşan mahalle sakinleri Mehmet Elgün Kanpak, “Ben yan taraftaki binanın giriş katında oturuyorum, evimizin içini su basmış durumda, bütün belediye yetkililerini aradık ama bir sonuç çıkmadı. Hemen dibimizde ŞUSKİ’nin su deposu bulunuyor, su o taraftan geliyor. Belediye ve ŞUSKİ yetkilileri geldi ama bir şey yapamadı, sonuç alamıyor bizde ne yapacağımızı bilemiyoruz evimizi su basıyor.” Dedi.
Sızan su bütün binalara zarar vermiş durumda
Mahmut Bayar, “Bu sokakta 18 gündür su akıyor, çevredeki bütün binalara zarar vermiş durumda, bütün giriş katlarına su sızıyor. Binaya ve istinat duvarlarına hasar veriyor hata bazı yerler çökmüş durumda. Kaç defa yetkili kişileri aradık ama bir türlü çözüm bulamadılar ve su boşa akıp gidiyor. Tek isteğimiz yetkililerin buna bir çözüm bulmasıdır.” Dedi.’
‘Çocuklarımızı bahçeye bırakmaya korkuyoruz’
Hüseyin Akdemir, “18 gündür yukarıdan bizim mahalleye doğru su akıyor, kaç kere ŞUSKİ’yi aradık, gelip bir türlü müdahale edemediler. Ve suyun kendilerinden geldiğini de söylemiyorlar, normal bir dağdan geldiğini söylediler. Şuanda oturduğumuz binamız risk altında, duvarların hepsi yıkılmış çocuk oyun alanına çocuklarımızı bırakmaya korkuyoruz, arabalarımızı bahçeye park etmiyoruz. Belediyelerden ve yetkili kişilerden rica ediyoruz bize bir yardım etsinler çözüm bulsunlar. ŞUSKİ’nin su deposu burada ama onlar geldiğinde olayın kendileri ile alakalı olmadığını söylediler. Yani suyun başka yerden geldiğini söylüyorlar ŞUSKİ geldi buraları kazdı suyun lağama verdiğini söylüyorlar, ama şuanda evlerin temellerin altında su gidiyor ve bütün her yeri su basmış durumda. Yetkililerden rica ediyoruz bu olaya bir el atıp yapsınlar.”
Evlerimizi boşaltma niyetimiz var
“Karaköprü Belediyesine gittik, orada ŞUSKİ müdürünü arattık, oda görevlileri aradı onlar buraya geldi kendilerinden alakasız olduğunu söylediler.” Diye Akdemir, “Şimdiye kadar hiçbir müdahale yok 18 gündür su akıyor. Çocuklarımızı oyun alanına bırakamıyoruz, hata evimizi boşaltma niyetimiz var. Karşımızdaki evlerin giriş katlarını su basmış, kadınlar elbiselerini başka yere götürüp kurutmak zorunda kalıyor. Hem bizlere yardım etsin hem de boşa akan suyun önüne geçsinler.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49