Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

İşte Kandil'in Öcalan'ın mektubuna yanıtı
Kuzey Irak'a geçerek Kandil'e giden ve Abdullah Öcalan'ın mesajını ileten BDP-DTK heyetiyle görüşen Murat Karayılan başkanlığındaki KCK yönetimi, sürece tam destek verdi. Kandil, Abdullah Öcalan'ın mektubuna 10 gün içerisinde yanıt verecek.
BDP-DTK heyeti, Abdullah Öcalan'ın mesajını iletmek için çarşamba gecesi Süleymaniye'ye gitti. Ancak heyetin buradaki kalma süresi, savaş uçaklarının Kandil'i bombalaması nedeniyle  uzadı. Bunun üzerine  heyet, Kandil'e güvenli olarak gidebilmek için Ankara ile temasa geçip bombardımanın durmasını istedi. Heyet, hava operasyonunun sürece zarar verdiğini, Öcalan'ın Kandil'e yazdığı mektubu iletebilmeleri için uygun koşullar gerektiğini bildirdi.
KANDİL DAĞI'NDA 7 SAAT GÖRÜŞTÜLER
Bu temasların ardından Kandil bombardımanı durduruldu ve BDP-DTK heyeti önceki akşam saatlerinde Süleymaniye'den Kandil'e gitti. Görüşmenin gizli tutulması için tüm tedbirler alındı hatta milletvekilleri telefonlarını bile kapattı. Kandil Dağı'ndaki görüşmeye KCK'nın başkanı olarak Murat Karayılan ile bazı örgüt yöneticileri ve Süleymaniye'den giden BDP-DTK heyeti katıldı. Yaklaşık 7 saat süren görüşmede,  Öcalan ile geçen hafta görüşen Altan Tan ve Sırrı Sürreyya Önder ile daha önce gidip görüşen Ahmet Türk detaylı açıklamalar yaptı.
KARAYILAN: ÖCALAN'IN ARKASINDAYIZ
Görüşmenin sonunda Murat Karayılan'ın da Abdullah Öcalan'la İmralı'da başlatılan sürecin arkasında olduklarını ve Öcalan'ın yol haritasını desteklediklerini, bu konuyla ilgili örgüt olarak çözüm istediklerini söylediği ileri sürüldü. BDP-DTK heyeti de sürecin arkasında durduklarını, aynı desteği KCK'dan beklediklerini aktardı. Murat Karayılan, İmralı'da başlatılan sürecin çok önemli ve olumlu olduğunu, Kürt sorununun çözümü için bu tarihi fırsatın kaçırılmaması gerektiğini, çözüm konusunda tüm irade ve güçleriyle Öcalan'ın arkasında olduklarını söyledi.
PKK 9 kamu görevlisini bırakacak
Kuzey Irak'taki Süleymaniye temaslarının ardından Erbil'e geçen BDP ve DTK heyeti basın toplantısı düzenledi. BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Kandil'e gittiklerini anlattı, şöyle dedi: "Murat Karayılan başkanlığında bir heyetle görüştük. Bize cevaplarını 1 hafta 10 gün içinde iletecekler. Kaçırılan 9 kamu görevlisi konusunda onları ailelerine kavuşturacak bir çalışma başlatacaklarını söylediler. Bu çalışmanın da 10 gün içinde bitmesi bekleniyor. BDP olarak da bu kişilerin ailelerine kavuşması için çalışmamızı sürdüreceğiz. İmralı'da başlatılan görüşmeler her gün bir adım ileri gidiyor. Barışı sağlamak ve akan kanı durdurmak için ilk günden beri çabamız sürüyor. Yoğun hava operasyonu nedeniyle bir gün gecikmeli olarak Kandil'e gittik."
TÜRK: KARŞI ADIM GEREKİR
Toplantıda Kürtçe konuşan Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk de şunları söyledi: "Çözüm sürecinde atılan adımlara karşılık, karşı adımlar atılması gerekir. Adımlar atılırsa barışın gelmesi çabuk olur. Bu süreç konusunda Sayın Öcalan'a teşekkür ediyoruz. Bütün Türk ve Kürt siyasi partilerin barış için çalışma yapmaları ve rollerini oynamalıdırlar."
Hürriyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49