Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Hizmet Aşkı, Makamı Unuturdu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde geçen hafta Başlayan şiddetli yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle alt yapısı olmayan köy ve mezralarda sel suları yolları, pamuk ve mısır tarlalarını kullanılamaz hale getirirken birçok ev ve iş yerini de su bastı. Yağışların bir anda bastırıp sele neden olmasıyla beraber ilçede adeta seferberlik ilan eden Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz'un ilk işi kriz masası kurmak oldu. Vatandaşların taleplerine anında cevap verilmesi için Suruç Kaymakamlığı bünyesinde Açıkgöz'un talimatıyla kurulan kriz masası 0 414 611 40 49 nolu telefondan 24 saat kesintisiz hizmet verirken Açıkgöz bir yandan yaşanan sel felaketini makamında oturup talimat vermek yerine Suruç Emniyet Müdürü Hüseyin Özen ve İlçe Jandarma Komutanı Cemil İsbasaran ile birlikte bizzat çalışmaları yerinde takip edip sel'in en çok etkilendiği Cumhuriyet Mahallesi ve Bilge mahallesinden biran olsun ayrılmadı.

Vatandaşlarla sık sık sohbet eden Açıkgöz ilçede hayatın normale dönmesi için izinleri iptal ederek Belediye Başkan yardımcıları, Fen İşleri Müdürlüğü, SUSKI, Temizlik işleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle beraber bizzat çalışmaları kendisi yöneterek Suruç ilçesinde hayatın normale dönmesi için çalışma saati ve mesai ayrımı gözetmeksizin durmadan çalıştı.

Kurmaylarıyla beraber yağmur sularının sele neden olduğu bölgelerde sık sık incelemelerde bulunan Başkan Açıkgòz bir yandan da bölge Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin telefonla görüşüp rutin olarak istişarelerde bulunurken DSI yetkilileri ile toplantılar yapıp acil çözümler üretti. ilçede bulunan tüm muhtarlarla bir araya gelen başkan Açıkgöz SOSYAL yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürlüğüne talimat verip hasar tespiti yapılmasını sağlarken bir yandan da selden zarar gören bölgelerdeki vatandaşlara anında ulaşılması için AFAD İl Müdürlüğü ve UMKE ekipleri ile irtibata geçilip özellikle köy ve mezraların yanı sıra ilce merkezinde hasar tespiti yapılmasını sağladı.

Başkan Açıkgöz'un koordineli çalışıp başkanlık edip çalışmaların ardından Sel felaketinin ardından Suruç belediyesi yaraları sarmaya başladı. Sel altında kalan ev ve iş yerlerindeki sular SUSKİ ve DSİ bölge müdürlüğü ekiplerince kurulan motopomplar sayesinde tahliye edildi. Sel nedeniyle kapanan yollar Fen isleri müdürlüğüne bağlı ekiplerce anında müdahale edilerek kepçe ve greyderlerle tekrar ulaşıma açıldı. Sel sularının sokaklara getirdiği enkaz yığınları, belediye ekiplerinin özverili çalışması sonrasında temizlendi. Zarar gören kaldırım ve yolların onarımına başlandı. Belediye Zabıta Müdürlüğü ve ilçe Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler koordineli çalışıp vatandaşların güvenliğini sağlarken ekiplerin sağlıklı olarak çalışmasını sağladılar.

ilçede selden zarar gören Göleç mahallesi deniz mezrası, Yıldırım mahallesi, Şahinbey sokak rögarlar temizlenip logar hatları çalışır duruma getirilirken Cumhuriyet mahallesi, Yıldırım mahallesi Şahin sokakta hayat normale dönerken Kara köyü ve Oymaklı köyü, Gülsuyü mezrası arasında ve birçok bölgel de tahrip olan ,kırılan borular yıkılan köprülerde yenileme çalışmaları ve DSİ tarafından yeni tahliye kanalları açılmaya devam ediyor.

Suruç Belediye Başkanı Tarık Açıkgöz selden en çok etkilenen mahallelerden olan Cumhuriyet ve Yıldırım Mahallesi’ne adeta çadır kurup ekiplerin çalışmasını yerinde denetledi. Selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Açıkgöz, mağdur vatandaşlar için gereken her türlü yardımın yapılacağını kaydetti. Bu zor zamanlarında maddi ve manevi olarak vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Açıkgöz "Vatandaşlarımızın endişe etmesine gerek yok. Bu felaketin yaralarını hep birlikte saracağız. Belediye ekiplerimiz selin etkisinde kalan mahallelerimizde hayatın normale dönmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şuan yollardaki toprak ve çamurları temizleyerek selden zarar gören evlere ulaşımı sağladık. Hasar tespit çalışmaları yapıldı. Birçok ev selden zarar görmüş. Ev eşyaları kullanılamaz hale gelmiş. Sel mağduru vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Her zaman yanlarındayız. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49