Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Hedef 2 Milyon Fidan
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İnan "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı" dolayısıyla düzenlenen fidan dikim törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu "Gönül Elçileri Bereket Ormanı" projesi kapsamında ve "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı" dolayısıyla  bugün eş zamanlı olarak 81 ilde fidan dikimi gerçekleşti.
Şanlıurfa'da ise Orman Müdürlüğü tarafından 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB)  başlatılan fidan dikme töreninde 2 Bin fidan dikildi.
Törende konuşan Başkan Vekili İnan, Şanlıurfa'nın  'yeşil Şanlıurfa' olarak anılması konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyledi. İnan, 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki son ağacı dikiniz' Hadis-i Şerifi'ni hatırlatarak, herkesi ağaç dikmeye davet etti.
Büyükşehir Belediyesi'nin  1 yılda il genelinde 163 bin ağaç diktiğine vurgu yapan İnan şunları söyledi:
"Şanlıurfa'ya 12 yıl önce kuş bakışı baktığımızda burada ağaç, yeşillik görmek çok zordu. Ama bu son 12 yılda gerçek anlamada 'yeşil Şanlıurfa projesi başlatılmış ve halen hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz 1 yılda il genelinde 163 bin ağaç dikerken 1 Milyon 160 bin çiçek ekimi gerçekleştirmiştir."
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, bu yıl Şanlıurfa genelinde 20 milyon ağaç dikmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Tarihi kentin artık kuru bir il olmadığını belirten Küçük, "Şanlıurfa'da sene sonuna kadar 2 Milyon ağaç ekeceğiz. Yani 10 sene içinde 20 Milyon ağaç eder. Gönül ister ki daha fazla olsun çünkü gerçekten Şanlıurfa olarak biz kuru bir memleketiz bu bir gerçek. Ama artık Şanlıurfa yeşilleniyor. Yine OSB'de yürüttüğümüz proje kapsamında 100 Bin fidan dikiyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından protokol üyeleri ve katılımcılar bölgede 200 bin fidan dikimini gerçekleştirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49