Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Haziran ayında açılacak
Türkiye’de en büyük müze kompleksinin açılışı Haziran ayında yapılacak
 
İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Aydın Aslan, Şanlıurfa’da kurulacak olan Türkiye’nin en büyük müzesi inşaatı hakkında basına bilgi verildi. İçerisinde Harran, Göbeklitepe, Çocuk Parkı ve Çay bahçesi bahçesinin olduğu müze, haziran ayında açılacak.
Müze müdür vekili Aydın Aslan gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en büyük müzesinin Şanlıurfa’da açılacağını ve müze inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Haziran ayında faaliyete geçmesi planlanan Haleplibahçe müze kompleksi inşaat çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verildi. Gazetecilere açıklama yapan Müze Müdürü Müslüm Ercan, müzenin 4 saatte gezilebileceğini belirterek, müzeyi ziyaret edecek kişilerin ona göre zaman ayarlaması yapmasını istedi. Müze çalışmaları hakkında bilgi veren Ercan, “müzemize gelen ziyaretçilere modern müze formatı ile farklılıklar sunacağız ve müzemiz Şanlıurfa turizminin lokomotifleri arasında yer alacak” dedi. Haleplibahçe’nin Şanlıurfa’nın gözde mekanlarından biri olacağını belirten Ercan, Türkiye’nin en büyük müzesinin Şanlıurfa’da olacağı dolayısıyla müzenin oldukça yoğun ziyaretçi akınına uğraycağını sözlerine ekledi.
 
Haleplibahçe müze kompleksindeki inşaat çalışmaları hakkında İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Aydın Aslan ve Müze müdürü Müslüm Ercan, basına bilgi verdi. İl müdür vekili Aslan yaptığı açıklamada, yaklaşık 38000 metre karelik kapalı alana sahip Arkeoloji müzesi, mozaik müzesi ve arkeoparktan oluşan Haleplibahçe müze kompleksinin Türkiye’nin en büyük müze kompleksi olduğunu ve müze içinde asli hizmeti dışında gelen ziyaretçilerin çocukları için oyun alanları, yiyecek içecek tesisleri ile hediyelik eşya satış mağazaları da bulunduğunu belirtti. Aslan, “müze kompleksimizi gezmek için insanların en az 3-4 saatlik bir zaman ayırmaları gerekiyor. Bu durum ilimize tur düzenleyen acentalar açısından Urfa’daki farklı turizm istasyonlarında geçecek süreleri de hesaba katması ile 1 gün olan konaklama gün sayısının 2 güne çıkarma zorunluluğu doğuracaktır” dedi.
 
Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığının Şanlıurfa’daki yatırımları ile ilgili konuşan Aslan, Turizm Bakanlığının Şanlıurfa’ya ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.
 
Müze Müdürü Ercan ise yaptığı açıklamada, Şanlıurfa arkeoloji müzesi Edessa mozaik müzesi ve iki müze arası “arkeopark” yapımına titizlikle devam edildiğini belirterek, hızla yol alan inşaat çalışmalarının ve sergileme ünitelerinin tamamlanarak, 2014 yılı Haziran ayı içerisinde müzenin faaliyete geçmesinin planlandığını kaydetti. Müze Çalışmaları hakkında bilgi veren müze müdürü Ercan, “müzemize gelen ziyaretçilere modern müze formatı ile farklılıklar sunacağız ve müzemiz Şanlıurfa turizminin lokomotifleri arasında yer alacak” dedi. Haziran ayında faaliyete geçmesi planlanan Türkiye’nin en büyük müze kompleksi çalışmaları devam ederken, şimdiden inşaatları yakından takip eden çok sayıda vatandaş var. Müze maliyetinin 12.000.000 TL olduğunu belirten müdür vekili Aslan, özellikle ilçe ve belediyelerine turizm altyapısını geliştirmek amaçlı altyapı ödenekleri gönderildiğini, son iki yılda bu kapsamda ilimizdeki yerel idarelere gönderilen ödeneklerin yaklaşık 12.000.000 TL olduğunu söyledi.(Mustafa Bayar) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49