Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Halfeti Turizm Hareketliliği
Kırsal bölge olan Şanlıurfa’da Birecik gölü sayesinde sahil kenti olan Halfeti’de bahar aylarının gelmesiyle birlikte turizm yatırımları arttı.
 
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Halfeti ilçesi, bu kapsamda turizm ilçesi olarak, her sezonda turist ağırlıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte ilçeye turist akını olurken, turizme yatırımlar da arttı. Tekne turlarının yapıldığı ilçede gezi turları da düzenleniyor. Güneydoğunun “Bodrum’u” olarak nitelendirilen Halfeti, bahar aylarıyla birlikte daha da gelişirken, yurt içi ve yurt dışından turistler akın etmeye başladı. Turist sayısında artışın görülmesi üzerine tekne sayısının da arttığı belirtildi. Su içersinde Duba restoranlarıyla, havuzuyla, tekneleriyle, jetskiyleriye doğal güzellikleriyle ve tarihi evleriyle, tarihin sıfır noktası olan Halfeti’de gezi amaçlı birçok mekan bulunuyor. Tekne turları ile gezilecek Kral Kızı Mağarası, Rum Kale, Gümüşlü Köyü, Merzmen Çayı, Savaşan Köyü, Batık Kent, Dileğin Kızı ve Eski Halfeti, ilçeye gelenlerin büyük ilgisini çekiyor. Kırsal kesimde bulunan sahilin yanı sıra tarihi yapılarıyla da ilgileri üstüne toplayan ilçede turizm yatırımları artarken, gelen vatandaşların konaklaması için pansiyonlar da oluşturulmuş. Nisan ayının ortasında olmasına rağmen il dışından gelen turistlerin yoğunluğu dikkatlerden kaçmazken, Batman’dan ilçeye geldiğini söyleyen Ramazan Yüksel adındaki vatandaş, “sahil hasretiyle yaşıyoruz ama bölgemizde böyle bir yerin olması ciddi anlamda önemli. Gerçekten çok güzel bir yer, boşuna saklı cennet demiyorlar. Sahili yanı sıra tarihi evleri, mazisi her şeyi insanı etkiliyor. Ailemizle birlikte gelerek, hafta sonunu burada geçirdik. Gecesi ayrı, gündüzü ayrı güzel. Bölgemizde böyle bir ilçenin olması gerçekten çok önemli ve yatırımları da artıyor. Daha önce de buraya gelmiştim ama şimdi daha çok geliştiğini görüyorum. Bölgemizin turizmi açısından bu gibi yerlere yatırımların artması lazım. Burada iki gün geçirdik ve çok memnun kaldık, fırsat buldukça geleceğiz” şeklinde konuştu.
 
Tekne sayıları arttığı gibi, teknelerin boyutu da genişletildi. İlçeye turist sayısının fazla gelmesi üzerine ilçe kaymakamlığı harekete geçerek, gerekli çalışmaları yaptı. 22 metreye varan teknelerle artık yemekli günlük turlar düzenleyebiliyoruz. Teknelerde yemekli müzikli eğlence türleri yapılırken, bu anlamda da müşteri memnuniyeti artıyor. Özellikle çözüm süreciyle birlikte artan yoğunluk, ilçeyi daha da cazip hale getirdi. Öte yandan Halfeti ilçesi Karagülü ile de meşhur olduğu için ilçeye gelen turistler, karagülü görmeyi de ihmal etmiyor. Geçen yıl, sakin şehir ağına da giren ilçede, bu sene hava koşullarına bağlı olarak turizm sezonu erken başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49