Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Gümrük kapısı çocuk oyun alanı oldu
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırda bulunan Telabyat sınır kapısı 2012 yılı Eylül ayında çatışmaların ardından ordu birliklerinden ÖSO güçlerinin eline geçti. Sınır kapısının kontrolü, geçen yılın aralık ayında başlayan ve Ocak ayında çatışmaların ardından ise IŞİD’e geçti. Türkiye tarafında başı boş kalan sınır kapısı ise çocukların oyuncağı oldu.
Suriye'nin Türkiye sınırına 90 kilometre uzaklıktaki Rakka kentini ele geçiren ve burayı karargah gibi kullanan IŞİD mensupları, geçen yılın son aylarında sınırdaki yerleşim birimlerini ele geçirerek, gümrük kapılarını kontrol etme düşüncesiyle Türkiye sınırına yöneldi. Geçen yıl Kasım ayında başlayan çatışmaların ardından IŞİD mensupları, ÖSO'ya bağlı hareket eden grupların hakimiyetindeki Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısındaki Telabyad Sınır Kapısı'nı 5 Ocak ele geçirdi. ve şuan IŞID'in elinde bulunan Telabayat sınır kapısının Türkiye tarafında bulunan Akçakale gümrük kapısı ise tam bir sessizlik hakim gümrük kapısında nöbetçilerin olmadığı, gümrük kapısında bulunan kulübeler boş olduğu görüldü. gümrük kapısında bulunan boş kulübeler çocukların oyuncağı oldu.
Bir zamanlar Tırların sıraya girdiği Şanlıurfa'nın can damarı olan Akçakale gümrük kapısı şuanda Akçakaleli çocuklar boş kulübelerde oyun oynayarak günlerini geçiriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49