Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Gizli Kapaklı Yenilikçilik Olmaz
 Özel bir otelde gerçekleşen toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Milletvekilleri, Kamu Kurum Müdürleri, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ve davetliler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin Ve Ticaret Borsası Başkanı
 
Daha sonra konuşma yapan Kalkınma Kakanı Cevdet Yılmaz’ Bugün ki dünyada temel üretim ve rekabet faktörü bilgi, gençlik ve girişimcilik. Geçmişte toprak doğal kaynaklar, para, finans gibi unsurlar daha çok ön plana çıkıyordu.21.yüzyılda artık rekabet gücünü gelişmenin esas planın bilgi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bilgi dediğimizde insan esasıdır. Sadece alın teri ile değil akıl teriyle de iş yapan katma değer üreten ve dünyadaki bu yarışta öne çıkmaya çalışan insan. Kendimizi test etmemiz lazım, cesur olmamız lazım, öz güvenimizin olması lazım. Yeni bir takım şeyleri denemeyen bireyin gelişmesi de mümkün değil. Bir taraftan alışkanlıklarımızı koruyacağız bir taraf dan da yeri geldiğinde onu kırabileceğiz. İfade özgürlüğünün olmadığı bir yerde insanlar rahat bir ortamda tartışamadığı bir yenilikçilik olabilir mi, bir yere kadardır. Dedi
 
Gizli kapaklı yenilikçilik olmadığını vurgulayan bakan yılmaz’ Tartışacaksınız konuşacaksınız fikirlerinizi ortaya koyacaksınız. Doğru veya yanlış yeterli veya yetersiz hiç önemli değil, iş yapmadan ortaya koymadan geliştirmenizde mümkün değil.Artık benim bir iyi projem var fakat para bulamıyorum deme lüksü kalmadı.Gerçekten iyi bir projeniz var ise para problemi kalmadı finansman problemi kalmadı.birinden destek alamazsanız diğerinden alırsınız.çok şükür Türkiye son 10 yılda bu mekanizmalarını geliştirdi.Bu eksiklerimiz olabilir,daha riskli projelerimiz finansa edebilecek yeni mekanizmalar geliştirmemiz gerekiyor.Bunun üzerinde de çalışıyoruz kalkınma ajanslarımızla bölgesel düzeyde kredi sistemi geliştirdik.Türkiye’nin en büyük gücü genç dinamik insan gücü ama bunu kamusuyla özeliyle iyi yetiştirip gerçekten bundan en yüksek verimi almamız gerekiyor.Küresel krize rağmen Türkiye güzel bir performans elde etti.Orta vade de inşallah bu dünyadaki ekonomik vaziyette daha iyi olacak.Orta doğuda bu dönüşüm süreci daha’bi oturacak,kendi içimizde inşallah terör meselesini de gündemimizden çıkarabilirsek Türkiye ve bu bölge ap ayrı bir atılım içerisine girecek.Buna hepimizin katkı sunması lazım diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından GAP teyap iş birliği protokolü imzalandı. Son olarak ise program verilen plaketlerle son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49