Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Gençler Şüheda’nın izinden yürüdü
 Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü V. Abuzer Çiftçi, Vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için Gençlik ve Spor Bakanlığının üncülüğünde Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak Şanlıurfa’da da gençlerin katılımıyla yürüyüş düzenledik.

Abuzer Çiftçi, Tarihi emsalsiz zaferlerle dolu milletimiz, “Sarıkamış Harekatı”nı başlatarak devam etmekte olan kötü gidişata dur demek niyetindedir.  On binlerce iman abidesi vatan evladı, 22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa dayanamayıp şehit oldu.

Abuzer Çiftçi, ‘Beyaz hüzün’ olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekatı’nda vatanı uğruna can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak için Diyarbakırlı’nın Trabzonlu ile sarılarak donduğu Sarıkamış'ta ki  Şüheda’yı milli şuur bilinciyle yeniden andık.’’ Dedi.

 ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılan gençler, “Şartlar ne olursa olsun ecdadımızın düştüğü yol, bizimde peşlerine düşeceğimiz yoldur  diyerek tarihe anlamlı bir yolculuk yaptılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49