Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Fidan Dikimi
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Orman Haftası münasebetiyle Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğünde 2012 yılı değerlendirmesi ve 2013 yılı ağaçlandırma planlaması ile ilgili toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Vali Güvenç’e Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki’nin yanı sıra Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Musa Akşan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Albay Emin Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve daire amirleri eşlik etti.
Toplantıda, Orman Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını anlatan Akşan, 2012 yılında Direkli ve Küçükler Bölgesinde 350 hektarlık alanda 415 bin adet fidanın toprakla buluşturulduğunu ifade etti. Akşan, diğer proje sahalarındaki dikimlerle birlikte 2012 yılı içerisinde toplam 866 hektarlık alanda 1 milyon 604 bin adet fidan dikimi yapıldığını kaydetti.
Öte yandan Orman Bölge Müdürü Musa Akşan; 2013 Yıllı Ocak-Mart Döneminde Kamu Kurum ve Kuruluşlarına dağıtılan ve dikilen Fidan sayısının 497 bin 910 âdete ulaştığını belirterek, Şanlıurfa Orman İşletme Müdürlüğünün 2013 yılı programının 1050 hektar olduğunu, proje sahalarında mülkiyet iş ve işlemleri tamamlandığında 1050 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışmalarının başlayacağını söyledi. Ayrıca dikim ve ekimi yapılacak olan tahsisli sahalara 1 milyon 700 bin adet fidan dikileceğini söyleyen Akşan, 31 Aralık itibarı ile 2 milyon 198 bin adet toprakla kavuşacağını belirtti.
2012 sonunda ve 2013 yılının ilk üç aylık döneminde oluşturulan ağaçlandırma sahalarının önemine değinen Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, sınırlı olan ağaçlandırma sahalarının ÇSGB Bakanın Faruk Çelik ve Vali Celalettin Güvenç’in çalışmaları sonucunda genişletildiğini ifade ederek,  bu doğrultuda 2013 yılı sonbaharına daha fazla ağaç dikimi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Toplantının ardından Orman Haftası münasebetiyle Orman Bölge Müdürlüğünde bulunan ‘Nefes Ormanı’na geçen Vali Güvenç ve beraberindeki heyet tarafından burada 300 fidan dikimi gerçekleştirildi.
Ağaç Dikiminin ardından bir açıklama yapan Vali Güvenç, “bugün daire amirlerimiz ve bölge müdürümüzle birlikte ağaç dikme çalışmalarına destek verdik. Bu güzel bölgede bizler de birer fidan diktik. Bu yıl Orman Bölge Müdürlüğümüzün hedefi 1 milyon dekar alanda 2 milyon 200 bin fidan dikmek ve bunun hazırlıkları sürüyor. Bahar mevsimi dikimleri artık sona eriyor. Sonbaharda artık yeni bir atakla bu hedefimize ulaşacağız” dedi. Yapılan çalışmalara emek verenlere teşekkür eden Vali Güvenç: “daha yeşil bir çevrede yaşamak için herkesi bir fidan dikmeye ve yeşil alanlarımızı korumaya davet ediyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49