Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

EN ÇOK ARTIŞ ŞANLIURFA’DA
DHMİ Genel Müdürlüğü, Mart ayına ilişkin havayolu trafiği ve yolcu sayısının artığını açıkladı. En çok artış yaşanan havaalanı ise Şanlıurfa oldu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Mart ayına ilişkin havayolu yolcu ve uçak istatistiklerini açıkladı.

Buna göre havalimanlarına inip kalkan uçak sayısı, geçen yılın Mart ayına göre iç hatlarda yüzde 7,5 artışla 51 bin 309'a, dış hatlarda yüzde 10,7 artışla 33 bin 237'ye ulaştı. Yine 22 bin 118 üstgeçiş (overflight) trafiğiyle toplam 106 bin 664 uçağa hizmet verildi. Direkt transitlerle birlikte toplam yolcu sayısı ise yüzde 17,1 artışla 9 milyon 825 bin 160'a ulaştı.

EN ÇOK ARTIŞLAR DOĞU VE GÜNEYDOĞU HAVAALANLARINDA

Açıklanan rakamlara göre yolcu artışında ilk beşe giren havalimanlarının büyük çoğunluğu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde En çok artış yaşanan havaalanları ise Şanlıurfa GAP (yüzde 81), Nevşehir Kapadokya (yüzde 69), Mardin (yüzde 68), Batman (yüzde 65) ve Elazığ (yüzde 41).

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49