Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak Sancaktepe -Şanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Ellerinde kalan isotu bitirmeye çalışıyorlar
Şanlıurfa'nın vazgeçilmezleri arasında yer alan İsot havaların soğumasıyla birlikte fiyatlar düştü. isot üreticileri araçlarla mahalle mahalle ve köy köy gezerek ellerinde kalan İsotları tüketmeye çalışıyor.
Urfa isotu yağışların düşmesiyle birlikte düştü 1 lira 50 kuruşa kadar yükselen Urfa biberi şu an 70 kuruş ile 50 kuruşa kadar geriledi.  Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre acı biber pahalı olduğu dönemde dar geril vatandaşlar kışlık ihtiyaçlarını almadı. Düşmesiyle birlikte dar gelirli vatandaşlar biber alımına hücum etmektedir. Biber üreticisi çiftçiler yağmur altında telef olmasın diye biber fiyatlarını düşürerek araçlarla köy ve mahalleri gezerek ellerinde kalan isot'u satmaya çalışıyor.
Urfa İsot'u İlaç Lahmacun ve çiğköfte de kullanılan isot birçok rahatsızlığa da iyi geliyor. Şanlıurfalıların daha çok lahmacun ve çiğköfte yaparken kullandığı isot birçok rahatsızlığa da iyi geliyor. İsot, vücut direnci sağladığı gibi romatizmalı rahatsızlıklara ve soğuk algınlığına da iyi geliyor.  İsot’un prostat kanserine, mide kanserine, mide ülserine ve mide asidine ilaç gibi geldiğini savunuyor Şanlıurfalılar isotun siyah renklisini çiğköftede mor olanını lahmacun yapımında, kırmızı renkte olanını da sulu yemeklerde kullanıyor.. Kış aylarında kullanmak için uzun ve zahmetli bir yapım aşamasına katlanan Şanlıurfalılar, bibere isot, isota da biber demeyi kabul etmiyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49