Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

“Elektrik, Vergimi Yatıramıyorum Artık”
Şanlıurfa'da faaliyet gösteren bakkal işletmecileri ilçede sayıları gittikçe artan süpermarketler karşısında iş yapamaz hale geldiklerinden yakındılar.
 
Öz "Zaten fazla yaptığımız bir iş yok, bir de insanlar şehir dışına gidince işlerimiz iyice kesiliyor. Birçok kişi de gelip borç alıyor, bunun üzerine bizim borçlarımız birikiyor, faturalarımızı yatıramıyoruz. Milletin işe gitmesi yetmiyormuş gibi bir de yanı başımızda büyük marketlerin açılması işimizi tamamen zora sokuyor. Büyük marketler kredi kartı kullanıyor, biz kullanamıyoruz bunun için de insanlar büyük marketleri tercih ediyor. Büyük marketlerin şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz”
 
“Zaruri ihtiyaçlar dışında bir şey satamıyoruz, çünkü mahalledeki herkes şehir dışına çalışmaya gitmiş, kalanlar da büyük marketlerden alışveriş yapıyor. Anlayacağınız esnaf kan ağlıyor. İmkanım olsa dükkanı kapatacağım. Başka bir iş bilsem onu yapacağım" şeklinde konuştu.”
 
“Market Alıyor Bir Kamyon Süt Ben Alıyorum Bir Koli Süt”
 
Hasan Öz “ Ben bakkalcılık yapıyorum sorunlarımız var, dernek başkanına buradan sesleniyorum biraz sorunlarımızla ilgilensin bundan 10 yıl önce bakkallar daha iyi durumdaydı,  şimdi hiç iyi durumda değiller şehir içindeki marketler bitirdi bizi marketlerle rekabet edemiyoruz eskiden para kazanırdık şuanda para kazanamıyoruz en çak geçimimizi sağlayabiliyoruz eskiden elaman çalıştırabiliyorduk şimdi çalıştıramıyoruz marketlerle rekabet edemiyoruz market bir kamyon süt alıyor biz bir koli süt alabiliyoruz arada uçurum var dedi”
 
“Elektrik, Vergimi Yatıramıyorum Artık”
 
Nevzat Memi” Ben 20 yıldır burada bu dükkanı işletiyorum şuandaki işlere göre sıfır her köşe başında marketler zinciri kurulmuş  küçük esnaf bitmiştir. Buna devletin el atması gerekir küçük esnaf vergiyi, elektriği ödemem haline gelmiştir  tamamen tükenmiştir. Eskiye göre işler arasında dağlar kader fark var, eski işlerin üçte birini yapamıyoruz işyerini kapatmayı düşünüyorum dedi”
 
“Bakkallık Tamimiyle Öldü”
 
Mustafa Öncel”17-18 Yıldır Bahçelievlerde Bakkallık yapıyorum  ama Bakkallığın tamimiyle bittiğini görüyoruz neden dolayı çünkü ben 18 yıldır bu işi yapıyorum daha önceleri işler çok güzeldi. Büyük marketler yoktu ama şimdi her köşe başında maalesef şehrin içine  yerleşmiş market var onun için küçük esnaf bakkal tamimiyle bitti. Artık yetkililer yada dernek başkanımız el atması lazım bu nereye kadar gidecek dayanacak gücümüz kalmadı, atalarımız derler “büyük balık küçük balığı yutar” yer şimdiki halimizde aynen öyle artık söz yetkililerde marketleri mi dışarı alır Başkanımızda bu konuda duyarlı olursa iyi olur” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49