Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Dr. Feridun öncel'in Çözüm Sürecindeki Düşünceleri
Yaptığımız çalışmalarda Kürtler, Aralar ve Türkler hepsinin ortak dileği barıştır. Barıştan başka kimse başka bir şey düşünmüyor.
Özellikle son dönemlerde herkesin büyük umutlar beslediği barış ortamından dönüş kimse istemiyor. Bu yoldan dönen ve bu barışı bozacak olan kim olursa olsun ne millet affedecek  ne de tarih affedecek.Biz çatışma ortamında büyüdük. İstiyoruz ki bu çatışma ortamlarının biran önce bitmesi ve çocuklarımıza mal mülk değil büyük sermaye olan Barış'ı miras bırakalım. Gerçekten bugün dağlarımızda barut kokusu yerine barışı teneffüs etmek istiyoruz, Kürdü, Arap'ı ve Türkü buradaki insanlar hiç birinin birbirleriyle bir sorunu sıkıntısı yok.bu yolda dah önce başlattığımız özellikle Toplumsak barış Sağlama Derneğimizin bünyesinde Arap, Kürt, Alevi'si var Yezidi'si var ve bunların temsil ettikleri kitle bakımından toplumun özeti ve toplumun çoğunluğunu oluşturuyor. Bugün Mersin'de işlenen bir ÖZGECAN kardeşimizin cinayetinden biz de burada bir acı duyuyorsak aynı acıyı paylaşıp ben kalkıp dernek adına oraya gidiyorsam demek ki biz burada bir kader birliği yapmışız. Farklı çoğrafyada olursak hiç fark etmiyor. Urfa'da bizim uşak'ta bizim Mersin'de bizim acılarımız ortak sevgilerimiz ortak demek ki bzi birlikte yaşamak istiyoruz. Şuan kadar bu savaş döneminde köylerini terk etmiş ekmeğinden olan binlerce insanımız var. Bu huzur ortamı olduğu zaman bu insanlar bölgelerine dönecekler, savaşa harcadığımız parayı eğer geçmişte bu çatışmazlık ortamı olsaydı bugün belki işsizliği konuşmuyor olacaktık. Şuandaki işsizliğin en büyük kaynaklarından biridir. savaşa harcanan paradır. Çünkü,"SAVAŞIN MEYVESİ OLMAZ, BARIŞIN MEYVESİ OLUR, SAVAŞININ KAZANANI BARIŞIN KAYBEDENİ OLMAZ" Biz diyoruz ki savaş olmasın barış olsun Annelerimiz ağlamasın, bir Kürt Annenin veya Türk Annenin ciğeri yanarsa hangi etnik kimliği mensup olursa o Anne onları affetmeyecektir. Yaptığımız çalışmalar neticesinde hep bir ağızdan BARIŞ diyoruz, barıştan başka şansımız yok çünkü barış olduğu zaman gelişimin önündeki engeller ortadan kalkacak, göçler duracak Gençlerimiz farklı alanlara marjinal gruplara yönelmeyecek. Farklı arayışlar içine girmeyecekler biz diyoruz ki "HESAPLAŞMAK BİTTİ ARTIK HELALLEŞME ZAMANI" 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49