Öne Çıkanlar baskan sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı karakopru Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Dinamit Patlayınca Köy Sarsılıyor
Şanlıurfa’da yapılması planlanan Besi Organize Sanayiye alan oluşturabilmek için dağlar yıktırılıyor. Dağların yıkılması için patlatılan dinamitler, sarsıntı nedeniyle çevre köylerdeki evleri de yıkılma noktasına getiriyor.
 
Şanlıurfa kent merkezinin dışında yapılması planlanan Besi Organize Sanayi’nin çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yıktırılan dağlar, çevre köyler için sorun oluşturuyor. Çevre köylerde ev yaptırılan köylüler, dinamitler nedeniyle evlerinde hasar oluştuğunu belirterek, evlerin büyük kısmında çatlakların oluştuğunu kaydetti.
 
DİNAMİT PATLAYINCA KÖY SARSILIYOR
 
Besi Organize Sanayinin yapılması için yıkılması gereken dağların yıkımında kullanılan dinamitler, başta Keberli köyü olmak üzere çevredeki birçok köyde deprem hissi oluşturuyor. Keberli köyünde Suphi Kılıç ve Süleyman Karabacak isimli kişilerin evlerinde büyük çatlaklar oluştu. 1 kilometre ötelerinde dinamitlerin patlatıldığını ve bu esnada tüm köyün sarsıldığını dile getiren Suphi Kılıç, “hemen yanı başımızda dinamitler patlatılıyor. Amaç dağları yıkmak ama çevredeki köyler düşünülmüyor. Yeni yaptırdığımız evlerin hepsinde çatlak meydana geldi. Bu çatlaklar gün geçtikçe daha da büyüyor ve evlerimizin yıkılmasından korkuyoruz. Yetkililerin bir şekilde bunun önlemini almasını talep ediyoruz” dedi.
 
“EVLERİMİZDE OTURMAYA KORKUYORUZ”
 
Dinamitlerin patlatıldığı esnada, evlerde büyük sarsıntıların olduğunu ve bu nedenle evlerine girmeye korktuklarını belirten Kılıç, özellikle çocukları için endişelendiklerini söyledi. Kılıç, şunları kaydetti: “bu çalışmalar nedeniyle köylerimizi terk edecek halimiz yok. Ama burada kalınca da endişeyle yaşıyoruz. Gün içerisinde defalarca patlamalar oluyor ve her seferinde evlerimiz sarsılıyor. Evler sarsıldığı için evlerimizde oturmaya korkuyoruz. Özellikle küçük yaştaki çocuklar evlerde olduğu zaman daha çok endişeleniyoruz. Şimdiki bu çatlaklar, her patlamanın ardından daha da büyüyor. Evlerimizin yıkılmasından korkuyoruz.”
 
KÖYDEKİ TÜM EVLERDE ÇATLAK OLUŞTU
 
Şanlıurfa’ya 20 kilometre uzaklıkta bulunan Keberli köyünde bulunan yaklaşık 30 hanenin hepsinde çatlaklar oluştu. Çatlaklardan endişe ettiklerini dile getiren Süleyman Karabacak, “özellikle damlarda oluşan çatlaklardan endişe ettiklerini belirtti. Damlarda oluşan çatlakların kış aylarından damlatacağını da belirten Karabacak, “zaten bu şekilde devam ederse, evler yıkılacak. Yıkılmazsa dahi içerisinde oturulamaz bir hal alır. Bu şekilde devam ederse halimiz ne olur bilemeyiz. Şimdiden evlerin hepsinin damında çatlaklar oluştu. Bu çatlaklar kış aylarında yağışların başlaması durumda damlatmaya başlar. İlgili birimler, vatandaşın bu masrafını, bu zararını ödeyecek mi? Yetkililerin bu konuda duyarlı davranmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Köy halkı, Besi Organize Sanayi çalışmalarının bir an önce sona ermesini ve kendilerinin içerisinde bulunduğu durumdan kurtulmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49