Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Darp olayı proteste edildi
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “Yeni Fıratların toprağa gömmenin hesapları yapılmaktadır. Uyanık olunmazsa Allah korusun her darbe dönemi öncesi tezgahlanan oyunlara çok benzer bir tabloyla karşı karşıyayız. Ama unutmamak gerekir ki böyle bir sonun faturası hepimize çıkacaktır”
Önceki gün Karaköprü Sosyal bilimler lisesi Müdür başyardımcısı Mustafa Canpolat’ın darp edilmesi ile ilgili Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Karakoyun İş merkezinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Grup adına basın açıklamasını Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun gerçekleştirdi.
Coşkun açıklamalarında şunları kaydetti; “Dün mesai saatleri içerisinde Karaköprü Sosyal Bilimler Lisemizin Müdür Başyardımcısı Mustafa Canpolat aynı okulun öğrencileriyle beraber dışarıdan gelen bir grup tarafından sopalarla kendi odasında darp edilmiştir. Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada öldürülen Fırat Çakıroğlu isimli kardeşimizin acısı hepimizi derinden üzmüştür. Aynen Diyarbakır'da hunharca katledilen Yasin Börü'nün, Tarsus'ta vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın ve Mardin'de minik bedenine isabet eden resmi kurşunlarla hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un vefatlarının yüreğimizi dağladığı gibi. Okuldaki birkaç öğrencinin Fırat Çakıroğlu’nun resimlerini asmak istemeleri okul içinde aynı düşüncede olmayan grupları karşı karşıya getirip, okul içi bir çatışma ortamına zemin hazırlayacağı gerekçesiyle yöneticiler tarafından kabul edilmemiştir”
Öğrencilere defaatle konunun tüm ayrıntılarıyla izah edildiğini belirten Coşkun, “Yönetmelik hükümlerine de aykırı olduğunun belirtildiği yöneticiler tarafından kabul edilmemiştir. Buna rağmen Fırat kardeşimizin aynı düşüncede oldukları anlaşılan kalabalık bir grup saldırı amacıyla okula gelmiş ve mağdur Mustafa Canpolat tarafından koridorda karşılanarak odaya davet edilmişlerdir. Saldırıda sopaların kullanılması olayın kurgulandığı ve planlanarak uygulamaya sokulduğunu açıkça göstermektedir. Öğrencilerin ders esnasında öğretmenlerini dinlemesi gereken saatlerde bu şekilde öğretmenine saldırtabilecek kadar, şiddete meyyal olmaları anlaşılabilecek bir durum değildir. Bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun karşısında durmak hepimizin insanlık görevidir”
Seçim sathı mailine girdiğimiz bu günlerde, geçmiş seçim dönemlerinde olduğu gibi sokakları ve üniversiteleri karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak, yeni Fıratları toprağa gömmenin hesaplarının yapıldığına değinen İbrahim Coşkun, “Uyanık olunmazsa Allah korusun her darbe dönemi öncesi tezgahlanan oyunlara çok benzer bir tabloyla karşı karşıyayız. Ama unutmamak gerekir ki böyle bir sonun faturası hepimize çıkacaktır. Yıllardan beridir özelde öğretmenlere genelde tüm memurlara yapılan her saldırıda gündeme gelen güvenlik zaafiyeti dün bir kez daha canımızın yanmasına sebep olmuştur. Her saldırıdan sonra "Bu son olsun!" temennileriyle bitirdiğimiz açıklamalarımıza rağmen kirli eller, karanlık oyunlar her seferinde bir yerden yara açmaya devam etmektedir. Okullarımız şiddetin değil, şefkatin, merhametin yeşermesi gereken ortamlar iken bu şekilde saldırılarla anılır olması bizleri derinden yaralamaktadır”
Coşkun, “Ortaokul çağındaki çocuklarımızın, lise çağındaki gençlerimizin nefretle büyümelerinin kimseye faydası olmayacaktır. Bu nefret bugün karşınızdakileri hedef alabilir, ama emin olun gün gelir sizi de hedef tahtasına oturtur. Bu minvalde dün gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor, kamu kurumuna ve kamu görevlisine tasarlanarak yapılan bu saldırının hukuk karşısında cezasız kalmayacağına inanıyoruz. yaşanan elim hadisenin takipçisi olacağımızı da ilan ediyoruz”
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49