Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Çölyak Hastaları İçin Urfa'da Toplandılar

Türkiye genelinde Çölyak Hastalarının sorun ve sıkıntılarını konuşma üzere toplanan Meclis Çölyak Araştırma Komisyonu ve Türkiye geneli Çölyak Dernek Başkanları Şanlıurfa'da bir araya geldiler.

Meclis Çölyak Araştırma Komisyonu Müzakere Toplantısı Şanlıurfa Nevali Otel toplantı salonuna gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Katip üye Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Şanlıurfa Vali yardımcısı V. Ali Yılmaz, Şanlıurfa Çölyak dernek başkanı Hasan Doğan, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, firma yetkililer, Türkiye genelinde gelen çölyak dernek başkanları ve STK temsilcilerine katıldı.

Komisyonun amacı çölyak hastalarının çektiği sıkıntıları dile getirmek oldu. Özellikle komisyon firma yetkilileri ile yaptığı görüşmede hastaların gıda sorun ve sıkıntıları ele alındı.

Çölyak hastalığının teşhis aşamasının sebeplerinin, sonuçlarının ve bu hastalığa maruz kalanlara sağlanabilecek yardımların alınması gereken önlemlerin belirlenmesi konuşuldu

Komisyon Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "En büyük amacımız çölyak hastalarımızın problemlerini sahada tespit edebilmek ve onların problemlerine komisyonumuz tarafından ilerde yazacağımız sonuçlar ile aynı zamanda bu eksiklikleri ortadan kaldırmak adına raporumuzda belirtmek, yine çölyak hastalarımızın sosyal aktivitelerinde ve her şeyden önce daha rahat beslenmelerini sağlamak adına yapmış olduğumuz, yapacağımız çalışmalara ışık tutması amacıyla buradayız. Bugün burada Şanlıurfa STK temsilcileri var. Yine çölyak hastalarımız var, aileleri var. Çölyak dernek başkanlarımız var. Aynı zamanda yerel yönetimlerden belediye başkanlarımız var. Zaten valimiz bizlere eşlik ediyor, vali yardımcımızla birlikte. Kaymakamlarımız var. Bu toplantıyı sahada yapabilmek her şeyden önemli" şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, " Dernek başkanlarının bizleri ziyaretinde olayın empatisini kurduk, kendimizi hastaların yerine koyduk. Böyle bir hastalık ile mücadele edilebilmesi için bir komisyon kurulması gerektiğini düşündük. Ak Parti grubu ile görüşerek böyle bir komisyonun kurulması gerektiğini ifade ettik. Başkanlar ile görüştük komisyon üyesi arkadaşlar ile görüştük, bütün partiler bir araya gelerek böyle bir komisyonun kurulması noktasında fikir birliği içinde olduk. Çok önemli aşamalar kat ettik. "dedi.

Çölyak Hastalarının Yanındayız”

Haliliye Belediye Başkan Fevzi Demirkol, “Biz sağlığa çok önem verdiğimiz için hastalarımızın ve hasta yakınlarımızın bir sofrada yemek yememe, bir ailede bütün sağlayamamanın ne demek olduğunu gayet iyi anladığımız için çölyak hastalarımızın her türlü ihtiyacında yanlarında olduk. Sadece ekmek değil, 20 çeşit gıda maddesini koli şeklinde hastalarımıza taktim ettik. Bu sadece yapmak istediklerimizden bir kısmı; ben sayın başkanımızın şahsım ve kurumumuzla ilgili övgü dolu sözlerinin yaptıklarımızın değil, yapacaklarımızın karşılığı olarak almak istediğimi ifade ediyorum. Çölyak hastalarımızın karşılaşmış olduğu sıkıntılarında yanlarında olduğumuzu, ailesiyle birlikte aynı masada, aynı yemeği yiyebilmelerinden aldıkları hazdan dolayı mutluyuz. Ayrıca Haliliye Belediyesi olarak da, çölyakla ilgili ekmek üretimi için belediyemize ait kurum içi işletme kurduk. İç İşleri Bakanlığımızdan gerekli onayı aldık ama gerekli hijyen şartlarının sağlanması ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için ihtiyatlı davranıyoruz. Bize bu çalışmalarımızdan destek veren tüm yetkililerimize teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı.

Toplantıda komisyon üyeleri, STK temsilcileri, dernek temsilcileri ve çölyak hastaları konuşma yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48