Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi baskan sanlıurfa Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Çocuklar havuz istiyor
Şanlıurfa’da bunaltıcı sıcakların yaşanması nedeniyle, kanallarda yüzmeye çalışan çocukların bir kısmı kanalda boğuluyor, bir kısmı da sağlıksız sular nedeniyle hastalığa kapılıyor.
 
Şanlıurfa’da aynı sorundan kaynaklı her yıl onlarca çocuk boğulma olayı yaşanırken, özellikle kırsal kesimlerde bu durumun önüne geçmenin tek yolu havuzların yapılması olarak değerlendirildi. Köylerde yüzme havuzları olmadığı için onlarca çocuk sulama kanallarında boğularak hayatını kaybediyor. Köylerde soysal tesis ya da yüzme havuzları olmadığı için boğulma vakaları artıyor. Aşırı sıcaklara karşı tehlikeli de olsa çareyi sulama kanallarda arıyor. Kırsal kesimlerde yüzme havuzları olmadığı için sulama kanalı ya da bir su birikintisine girerek serinlemeye çalışan çocuklar, öte yandan kendi sağlıklarını tehlikeye atıyor. Boğulmalar olmasa dahi çocuklarının sağlığının tehdit altında olduğunu belirten bir vatandaş, “hava sıcaklıkları fazla olunca çocuklar ya kanalda yüzüyor ya da tarlalarda su birikintilerinde yüzüyor. Sulama kanallarındaki sular da, göletlerdeki sularda oldukça sağlıksız ve çocuklar bu tür sularda yüzüyor. Köy çocuklarına yönelik sosyal etkinliklerin az olması, onları bu duruma sürüklüyor. Biz veliler olarak da onları engelleyemiyoruz. Engelleyemiyoruz çünkü onlar da kendilerine göre haklılar. Yetkililerden tek isteğimiz; bu çocuklara havuz yapılmasıdır” şeklinde konuştu.
 
Çocuklar da yüzecek bir havuzları olmadığı için sulama kanallarına girdiklerini dile getirerek, kendilerine havuz yapılmasını istedi. Naci Çetindağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49