Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor baskan

Bu haber kez okundu.

Çelik, Çözüm Sürecini Değerlendirdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki 3 tesisin temelini attı, bir tesisin açılışını gerçekleştirdi.
 
Temel Atma Törenine Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakan Faruk  Çelik , Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, DSİ Genel Müdür Vekili Güven Karaçuva,Ak Parti milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Halil Özcan, Abdulkerim Gök, İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu,Büyükşehir belediye Başkanı Eşref Fakıbaba ve çok sayıda partili katıldı. yoğun güvenlik önlemleri altında başlayan temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.
 
Çelik; Suruç Arazileri Suyla Nikahlanacak
 
Çelik, Suruç'ta DSİ tarafından yürütülen projelerin bir an önce tamamlanıp ilçenin suya kavuşması gerektiğini söyledi.
 
DSİ tarafından yürütülen projelerle 95 bin hektar toprağın sulanabileceğini belirten Çelik, "Suruç'taki bu kadar büyük bir arazi suyla nikahlanacak. Bu gerçekleşince gerçekten Suruç'un önünü tutmak artık mümkün olmayacak inşallah. Onun için köklü ve önemli çalışmalarımızı sürdürüyoruz sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Çelik, kente yapılan yatırımlardan da bahsederek, son 2 yılda Şanlıurfa'ya 6,7 katrilyon, 10 yıl içerisinde ise 13,5 katrilyonluk yatırım yapıldığını aktardı.
 
Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Bakan Çelik, bir taraftan kardeşlik projesinin, diğer tarafta ise Türkiye'yi sırtlayacak Suruç grup projelerinin birlikte devam ettiğini söyledi.
 
Çelik, son 30 yılda Türkiye'nin çok şey kaybettiğini ve bunun devam etmesini isteyenler olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
 
"Biz kardeş olmayacağız da kim olacak- Bu süreçten kim memnun oldu- Suruçlu mu- İzmirli mi- Diyarbakırlı mı- Hayır hiç kimse memnun olmadı. Memnun olan bir kesim var, silah baronları. Bu milletin evlatlarının birbirine kıyması neticesinde ceplerini dolduran kesimler bundan çok memnun oldular. Onun için bir dönem Allah'ın izniyle hep beraber milletimizin iradesiyle noktalanıyor. Yeni bir dönem başlıyor. Bu vatanı hep birlikte vatan yaptık ve bu vatanın kalkınması konusunda da yine el birliği, güç birliği içerisinde olacağız ve geleceğe birlikte koşacağı."
 
Çözüm sürecinin tamamlanmasıyla bölgedeki kalkınma hızının artacağını söyleyen Çelik, sürece herkesin sıkı bir şekilde sarılmasını isteyerek,
 
"Kardeşliğimizi güçlendireceğiz, pekiştireceğiz, hep birlikte millet olarak ayağa kalkacağız. Çünkü bu millet birbirinin hasmı değildir, birbirinin hısımıdır Anadolu tabiriyle. Birbirimizin hasmı değiliz, hısımıyız kardeşlerim, bunu açıklıkla ifade edeyim" diye konuştu
 
Eroğlu; Türkiye’nin En Önemli Tarim Merkezi Olacak
 
Eroğlu, ilçenin Türkiye'nin önemli bir tarım merkezi konumuna geleceğine inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Çok güzel olacak, Türkiye'nin artık büyük hedefleri var. 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yılında Allah nasip ederse Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomisi arasına taşıyacağız. Birlik ve beraberlik projemiz de bu hedefimize hız verecektir. İnşallah Türkiye 500 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirecektir. Hepimiz kardeşiz. İnşallah Türkiye bu hedefi yakalayacaktır. Vurgulamak istiyorum, önümüzdeki 15-20 yıl içerisinde dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve arzı olacaktır. Suruç'u dünyaya gıda üreten ve ihraç eden merkez haline getirmek istiyoruz. Bunu başaracağız, sözünü veriyorum."
 
Eroğlu, bakanlığının Türkiye'de il bazında en fazla yatırımı Şanlıurfa'ya yaptığını vurguladı.
 
Yapım çalışmaları devam eden Suruç Tüneli'nin yıl sonunda hizmete girmesinin planlandığını belirten Eroğlu, tünelin hizmete girmesiyle ilçeye çevre il ve ilçelerden iş için insanların geleceğine inandığını kaydetti.
 Toplu Atma töreni İle tören sona erdi.
    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49