Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Buzdolabında Kesinlikle Saklamamanız Gereken 5 Yiyecek

Buzdolabında kesinlikle saklamamanız gereken 5 yiyecek

Karpuz

Lezzetli bir karpuz yemek isteyenler, onu buzdolabından uzak tutmak zorunda. Aynı zamanda içindeki antioksidanların aktif olması için de karpuzun belirli bir ısıda tutulması gerekiyor, yani oda sıcaklığında.

Sert çekirdekli meyveler

Erik, kiraz, kayısı, şeftali, vişne... Bu gibi sert çekirdekli meyveler buzdolabında bekledikçe tatlarını kaybederler. Meyveleri oda sıcaklığında bekletin ve tamamen olgunlaştıktan sonra onları soğutun.

Avokado

Avokadonun hızlı bir şekilde olgunlaşmasını istiyorsanız buzdolabına koymamalısınız. Soğuk hava avokadonun sertliğini korur. Avokado için en iyi doğru bekleme alanı sıcak ortamlardır.

Domates

Domatesin tadının ekşimesini istemiyorsanız, buzdolabına koymadan önce oda sıcaklığında olgunlaşmasını bekleyin. Olgunlaşan domateslerin bozulmasını engellemek için de hemencecik buzdolabına kaldırın.

Muz

Bu kural olgunlaşmamış muzlar için geçerli. Eğer buzdolabında bekletirseniz enzimlerine zarar verirsiniz. Diğer meyveler gibi öncelikle oda sıcaklığında olgunlaşmasını beklemek gerekiyor.

MYNET

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49