Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Büyükşehir'den Sevindiren Hareketler
Büyükşehir Belediyesi 3 yılda sevindiren hareketleri ile binlerce aileye yardım elini uzattı
Genç kızlara çeyiz veriyor, harap durumdaki evleride onarıyor

Kuruma Başvuran ihtiyaç sahibi ailelere talep ettikleri yardım malzemeleri evlerinde teslim ediliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve kültürel Belediyecilik alanında da adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Şanlıurfa’da yoksul ve yardıma muhtaç ailelere yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi son 3 yılda binlerce yoksul ailenin temizlikten gıdaya, çeyizden sobaya, halıdan klimaya, ekmekten meyveye kadar ihtiyaçlarını gideriyor.

Yardım malzemeleri Belediye görevlilere tarafından yoksul ailelere evlerinde teslim ediliyor

Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde yaptığı büyük projelerle Belediyecilik alanında Şanlıurfa’nın ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Belediyecilik alanında da hizmetlerini aksatmadan sürdürüyor.

Her ayın ilk Çarşamba günü düzenlediği halk günü ile vatandaşların talep ve sorunlarını çözüme kavuşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi halk gününde vatandaşların diğer kamu kurum ve kuruluşlar ilgili sorunlarının çözülmesine de katkıda bulunuyor.

Ekonomik durumu iyi olmayan aileler, yetim ve öksüz, şehit, aileler ile öğrencilere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü tarafından yardımlarını aksatmadan sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi son 3 yılda incelediği 22 bin 832 haneye 77 bin 572 koli gıda yardımında bulundu.603 cami ve kültür evine 124 bin 768 metre kare halı döşedi.

Yardıma muhtaç 32 bin 446 vatandaşa 124 bin 400 adet giysi yardımında bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kurban bayramlarında 2 bin 254 yetin aileye 5 ton 7578 kilo et dağıttı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sıcak yuvam projesi kapsamında bin 150 eve bin 150 adet soba, 2 bin 448 adet battaniye ile 126 adet hal dağıtırken güzel evim projesi kapsamında maddi durumları olmadığı için onarılmayan 107 evinin onarımını yaptı.

Geliştirdiği çeşitli projelerle yardımlarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yardım kervanına üniversite öğrencilerini de ekledi.

Üniversiteye ilk adım projesi kapsamında bin 200 öğrencin ihtiyacını karşıladı.

Ramazan aylarında kurduğu iftar soflarında halkla bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi 3 yıl içersinde ramazan aylarında 13 ilçede 162 bin 323 kişiye iftar yemeği verdi.

32 bin 644 öğrenciye Çanta, kalem, defter gibi kırtasiye yardımında bulunulurken, 17 ayrı çorba evinde her sabah çorba dağıtımını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 3 yıl içersinde 14 milyon 600 bin kişiye çorba ikram etti.

Belediyeye ait meyve bahçesinde yetiştirilen 88 ton 253 kilo çeşitli meyveyi 13 bin 650 aileye dağıttı.

Temizlik malzemesine ihtiyacı olan 7 bin 324 aileye 7 bin 324 koli temizlik malzemesi dağıtırken, evinin kirasını ödeyemeyen engelli, yetim ve eşi cezaevinde olan 78 ailenin ev kirasını ödedi.

Evlenen ancak maddi durumları olmadığı için çeyiz yapamayan yetim ve birinci derece ihtiyaç sahibi 187 kızın çeyizini karşılayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bin 118 çölyak ve fenilketönörü hastasına 119 ton 201 kilo un dağıtırken ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere aş evlerine 975 bin 725 adet ekmek yardımında bulundu.

Yardımlar yoksul ailelere evlerinde Belediye görevlileri tarafından teslim edilmekte

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49