Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi baskan sanlıurfa Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

‘’ Bu Cihazın Çalışması İçin Elektriğin Kesilmemesi Lazım’’
Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Yavuz Selim Mahallesi 2032 sokak no.1’de ikamet eden 45 yaşındaki Fatma ve 51 yaşındaki Mehmet Reşit Akan çifti karanlığa gömülerek yardım bekliyor. 14 tane çocuğu olan ve biri engelli olan Reşit Akan, elektrik borcunu ödeyemediği için karanlıkta, mum ışığında oturuyor.
Daha önce İŞKUR’da kısa süreliğine çalışan ve daha sonra işten çıkarılan Reşit Akan, işsiz kalınca elektrik borcu da birikti. Mehmet Reşit Akan, 14 çocuğundan biri olan ve küçükken geçirdiği havale sonucu felç olan 29 yaşındaki engelli oğlu enfeksiyon solunum makinesi bağlı. Elektrikle çalışan cihazda, elektriğin kesilmesiyle işlevini kaybediyor.
Yaklaşık 9 bin TL borcu nedeniyle elektriğinin kesildiğini kaydeden Baba Reşit Akan Urfanatik mikrofonlarına konuştu.
‘’ Bu Cihazın Çalışması İçin Elektriğin Kesilmemesi Lazım’’
Baba Reşit Akan; ‘’Benim TEDAŞ’a 18 bin TL civarı borcum var. İŞKUR üzerinde belediyede çalıştım o borçlarımı ödedim, 9 bin TL civarı borcum kaldı. Bu çocuğun raporları var, gittim onlara gösterdim iki gün açtılar elektriğimizi sonra yine kestiler. Bu çocuğun durumunu görüyorsunuz cihaza bağlı kendisi ben TEDAŞ’a gittim bana bir yazı verdiler tüketicilerin korunması diye bu cihazın çalışması için elektriğin kesilmemesi lazım. Bugün gittim TEDAŞ’ı 100 defa aradım, beni geçiştirdiler’’ dedi.
‘’ Ağır Derece Raporu Var’’

Bu çocuğu bu gece acile götürdüm kan değerleri yüksek çıktı diyen Akan; ‘’Allah korusun çocuğa bir şey olur ağır dereceli raporu var. Bilmiyorum böyle şeylerin olmaması lazım çalıştığım zaman borcumuzu da ödüyorduk bir altı ay çalıştım borcumu ödedim faturaları da var ne yapacağımı bilmiyorum. Bu çocuk bu halde elektriğin kesilmemesi lazım, çocuk solunum cihazına bağlı’’ ifadelerini kullandı.

‘’ Artık Ne Yapacağımı Şaşırdım’’
Baba Akan; ‘’elektriğimizi üç, dört sefer kestiler, sağ olsun bir avukat vardı kendisiyle görüştüm benim borçlarımın faizlerini kesti borcu ödedim. Kalan bir dosyam vardı en son bugün yanlarına gittim dediler ki bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Borcumdan dolayı elektriğim kesilmiş artık ne yapacağımı şaşırdım’’ dedi.

‘’ Ekmek için Çocuklar Birbirini Yiyor’’

‘’ Mağdur durumdayız, gün oluyor ekmek alacak paramız olmuyor, çocuklar yemek yemek için birbirini yiyor. 14 çocukla beraber bu çatı altında yaşamaya çalışıyoruz. Benim yetkililerden tek beklentim çalışabileceğim bir iş. İşim olursa elektrik borcumu da ödeyebilirim, çocuklarıma bakacak durumum da olur. Engelli çocuğumun durumu göz önünde. Elektrikler kesik ve çocuğum elektriğin insafına kalmış bu reva mı’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49