Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Sancaktepe -Şanlıurfaspor sanlıurfa baskan

Bu haber kez okundu.

Bitti ama açılmadı
Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Şanlıurfa'nın tarihi kenti Halfeti’de 18 adet butik otel tamamlamadı. Halfeti kaymakamlığı tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine devredilen butik otellere bir türlü hizmete açılmadı.
 
Yaz  aylarında yoğun turist akınına uğrayan Halfeti en büyük sıkıntı olarak gördüğü konaklamaya butik otellerle çözmeyen amaçlıyor. İlçede 18 butik otelin inşaatı yaklaşık bir yıl önce  bitti. ama bir türlü turizm kazandırılmadı.
 
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi binlerce turisti ağırlamayı hedefliyor. Doğal güzelliği ve mikroklima iklim özellikleri nedeniyle 'Güneydoğu'nun saklı cenneti' olarak da adlandırılan ilçe, turizmden daha fazla pay almak istiyor. Bölgenin en çok turist alan ilçeleri arasında yer alan Halfeti, uzun süredir konaklama sıkıntısı yaşıyordu. Kalkınma ajansı tarafından , konaklama sorununa bitirecek butik otellerle inşaatı tamamlandı. 18 Butik Otel Halfeti kaymakamlığı tarafından Şanlıurfa Büyük şehir Belediyesine devir edildi. Büyükşehir Belediyesi otelleri açılması için BELSAN şirketine bıraktı. BELSAN şirketi şimdiye kadar açılması için bir çalışma yapmadı.
 
Halfeti’de Kano, Ringo, jetski gibi bütün su sporlarının Halfeti'de yapılmaktadır.
 
Halfeti'nin turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışmaların hızlanırken , GAP turu yapan turistlerin büyük bir çoğunluğunun Halfeti'ye geliyor, Turistlerin "İlçede konaklama imkanı olmadığından ziyaretler günü birlik gerçekleşiyor. Halfeti'den Rum Kalesi, Savaşan köyü, Zeugma bölgesine tekne turları yapılmakta su üzerinde yüzen lokantalarda yemek yenmekte fakat misafirler su sporları için gerekli zamanı bulamamaktadır turistlerin . Burada kendileri ile baş başa kalarak huzur bulması, tabiatla bir arada kalmak meyvenin, sebzenin organiğinden yemesini istiyor. ilçede yapılan 18 butik otel tamamlandı.
İlçede esnafı, yaklaşık bir yıldırı biten 18 Butik otelin açılmamasına tepki gösterdi. Esnaflar, Halfeti bu yıl görülmemiş bir ölçüde yerli ve yabancı turist ağırladı, gelen turistler konaklama yeri olmadığından günü birlik geri gidiyor, Halfeti'de çekilen Karagül dizi ekibi bile Halfeti'de yer olmadığından Gaziantep'e gidiyor. yetkililer neden bu konuda duyarsız kalıyor. 18 adet Butik otel yapıldı. neden açılmıyor" diye sitem ettiler.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49