Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan sanlıurfa Balıklıgölde bir gökbilim gecesi Şanlıurfada 11 bin 230 polis ve jandarma seçimde görev alacak

Bu haber kez okundu.

Birinci sınıfların ilk gün heyecanı
2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Şanlıurfa İl Milli eğitim Müdürü Metin İlci’nin Vakıflar 2012 İlköğretim okulunda öğrencilere kitap dağıtmasıyla başladı.
 2013-2014 Eğitim öğretim yılı başlamasıyla birlik küçük çocuklar aileleriyle birlik okullara giderek sınıflarına ve yeni ortamlarına alışmaya başladı.
 Okul yetkilileri tarafından çocukların okula sıcak bakması ve alışması için ilk olarak eğitimin ilk günü okul oyun bahçesinde minik çocuklara öğretmen eşliği tarafından çeşitli oyunlar oynatıldı.
 İlk defa okul heyecanı yaşayan çocuklar burada yeni tanıştıkları arkadaşlarıyla beraber Oynadıkları oyunlar ve salıncaklar ile aralarındaki sıcaklığı kurmaya çalıştı.
 Ailelerinde bulunduğu okulda çocuklarının ilk eğitim yılında yalnız bırakmayarak çocukların heyecanını birlikte yaşadılar.
 Aileler burada heyecanlı olduklarını ifade ederek” Çocuğumuzun ilk eğitim yılı,bu nedenle heyecanlıyız onlar kadar.İlk defa bir okul ortamına girdiklerinden ötürü yalnız bırakmadık”dediler.
 
Öte yandan Şanlıurfa Vakıflar 2012 ilköğretim okulunda 2013-2014-Eğitim öğretim yılının startını veren Milli eğitim Müdürü Metin İlci burada çocuklarla uzun süre sohbet ettikten sonra Milli eğitim bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilen ders kitaplarını dağıttı.İlci burada bazı çocuklar ilede sıcak sohbet kurarak oyunlar oynadı.
 Burada basın mensuplarına 2013-2014 eğitim öğretim yılının startını verdiklerini açıklayan Milli eğitim Müdürü Metin İlci” Okullar öğrenci yokken matem için,Çocuklar var Işıl ışıl,cıvıl cıvıl diyerek yaşadığı heyecanı anlattı.
 İlci Konuşmasını şöyle sürdürdü” 2013-2014 eğitim öğretim yılı birinci sınıflarımızın uyum eğitimiyle bugün başlamış oldu bütün ailelerimize bütün çocuklarımıza öğretmen arkadaşlarımıza idarecilerimize hayırlı olsun gerçekten yorucu ve doldu dolu geçecek bir yılın ilk gününü yaşıyoruz. Ailelerimiz burada çocuklarımız burada ilk günün heyecanını yaşıyoruz yaz boyunca okullarımız sessiz bir mateme bürünmüştü. Şimdi okullarımız ışıl ışıl ve cıvıl cıvıl okullarımızın hep böyle olması bizi mutlu ediyor.  Kuru binalar bir şey ifade etmiyor, çocuklarla daha güzel olduğunu bir kez daha gördük”dedi.
Kız çocuklarının okullaştırılmasını isteyen İlci ” Bu yıl yaklaşık 51 bin öğrencimiz birinci sınıfa başlayacak.Toplamda da 580 bin in üzerinde öğrencimiz eğitim-öğretime başlayacak. Şanlıurfa o yönüyle bizi gerçekten mutlu ediyor öğrenci sayımız anlamında çok çok iyiyiz. Yani okullar açılırken özellikle kız çocuklarımızı evde çalıştıran ailelerimiz oluyor zaman zaman okula gönderemezlik gibi davranışlar içerisine giriyorlar. Biz şunu söylüyoruz eğer bir ailede kadını eğitmezseniz o toplumun esirleri erkekler olur. Çünkü aileyi eğiten yetiştiren kadındır,annedir. Dolayısıyla biz bütün çocuklarımızın özellikle kız çocuklarımızın da eğitim ortamına kavuşturulması anlamında ailelerin feragat etmesini istiyoruz.Kız çocuklarımızın okutulmasını istiyoruz.
Milli eğitim Müdürü Metin ilci Şanlıurfa’nın nüfus sayısına bakılarak öğretmen açığının yaşandığında dile gererek” İlimizin nüfus artışının yüksek olması sebebiyle öğretmen açığımız maalesef var.Bunu söylemek lazım.Ama her şeye rağmen bu yıl bakanlığımız en fazla öğretmeni İstanbul’dan sonra Şanlıurfa’ya verdi.Bakanlığımız bu anlamda da elinden gelen bütün çabayı göstermiş oldu.Öğretmen açığımızı biz mümkün mertebe biz tamamlıyoruz.Hepinizin malumu olduğu üzere bugün öğretmen atamaları yapıldı. İlimize de 3 Bin 400 öğretmen atandı.Birçok değişik branşlarda öğretmenimiz gelecek.diye konuştu.
 
Son olarak Suriye’deki çatışmalardan seken mermilerin hedefi olan sınır okullarına ilişkin olarakta” Akçakale ve Ceylanpınar gibi sınırda olan ilçelerimiz sınır gerçekten bizi geriyor bizi sıkıntıya sokuyor. Maalesef Ceylanpınar’da bir okulumuz orada meydana gelen çatışmalardan dolayı isabet  alıyor. Okulumuzun aldığı isabetten dolayı sıkıntı duyduk Okulumuzu şehrin arkasında bulunan İMKB ilköğretim okuluna nakletmek suretiyle sorunu gidermiş olacağız.İnşallah bu gerginlikte bir an önce biter. Çatışma ortamı ortadan kalkar da hem Suriye’li çocuklar hem bizim insanlarımız rahat eder diye umuyorum” Dedi.
 Ayrıca yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte okul servisi yetkilileri ve çalışanları okul önünde ve sınıfların önünde durarak servis hizmeti yapmak için durdukları ve kartvizit dağıttıkları görüldü.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49